09 mai

Food Idiom and Proverbs: A Cross-linguistic and Cross-cultural Approach

Comisia Fulbright şi Editura Oscar Print îi invită pe cei interesaţi miercuri 17 mai 2017, de la ora 12:00, la sediul Comisiei Fulbright, strada Ing. Nicolae Costinescu, nr. 2, sector 1, Bucureşti, alături de autoarea Daniela Corina Ionescu, la lansarea volumului „Food Idiom and Proverbs: A Cross-linguistic and Cross-cultural Approach”.

La eveniment este invitată d-na. prof. dr. Rodica Mihăilă, directoarea Comisiei Fulbright la Bucureşti. Prezentarea cărţii este susţinută de d-na. prof. dr. Alexandra Cornilescu, profesor emerit la Universitatea din Bucureşti, departamentul de engleză, şi d-na. prof. dr. Mariana Neţ, Institutul de Lingvistică „Iorgu Iordan – Alexandru Rosetti”, Bucureşti.

Alegerea nutriției umane ca subiect de studiu este o ocazie de a dezvălui câteva mecanisme esențiale ale reflectării istoriei, care nu este strict legată de descrierea evenimentelor în limbaj, deoarece pentru a ilustra specificul lingvistic al unui proverb, trebuie să se studieze formele de reprezentare ale structurilor cotidiene în limbă, hrana fiind una dintre ele, împreună cu locuința și îmbrăcămintea.

Daniela Corina Ionescu este profesor la Universitatea București, Facultatea de limbi și literaturi străine, Departamentul de limba și literatura engleză. Este director de Program, MEFIC (Master European de Formare a Interpreților de Conferință), conducător de doctorat, membru în colectivul de redacție al revistei Bucharest Working Papers și al revistei ACTA Universitatis Sapientiae, Miercurea-Ciuc. Pe lângă acestea, a publicat numeroase lucrări ştiinţifice în ţară şi peste hotare, iar din 2014 până în prezent derulează un program de cercetare, împreună cu foști și actuali doctoranzi, în domeniul filologiei contrastive, privind structura și impactul cultural și cognitiv al folosirii expresiilor idiomatice și proverbelor în limbile engleză și română, în enunțurile și contextul dezvoltării globale.

Adauga un comentariu!



Alte articole pe subiecte similare

© 2024 blog.ro-en.ro