09 feb.

Expresia „Essex girl” eliminată din dicționar

Expresia „Essex girl” a fost eliminată din dicționar după o campanie îndelungată a femeilor din comitatul Essex.

Oxford University Press (OUP) a definit expresia „Essex girl” astfel: „Nume folosit în special în glume pentru a se referi la o femeie tânără care nu e inteligentă, se îmbracă prost, vorbește tare și urât, și e foarte dornică de sex.”

S-a convenit eliminarea expresiei din Oxford Advanced Learner’s Dictionary, care este folosit la predarea limbii engleze pentru elevii străini, după campania susținută de grupul The Essex Girls Liberation Front (Frontul de elibera al fetelor din Essex), care a considerat expresia „foarte jignitoare”.

Expresia va rămâne totuși în Oxford English Dictionary (OED), deoarece editorii săi pretind că e un “dicționar istoric” din care “nu se elimină nimic”.

Definiția din OED recunoaște stereotipul ca „peiorativ” și „disprețuitor”, subliniind că este folosit pentru a descrie „un tip de femeie tânără, care se presupune că se găsește în sau în jurul comitatului Essex și care este caracterizată drept lipsită de inteligență, promiscuă și materialistă”.

Autoarea Syd Moore a început campania după ce a făcut referință la această expresie la o conferință despre Ziua internațională a femeii.

Aceasta a declarat publicației The Times:

Femeile din Congo au auzit de fata din Essex. M-am gândit că “e timpul să scăpăm de asta o dată pentru totdeauna”.

De atunci, au apărut și alte campanii care sancționează stereotipurile negative ale comitatului. Campania “Snapping the Stiletto” a primit un grant de £200.000 și a fost susținută de modelul Penny Lancaster, din Chelmsford, și Dame Helen Mirren, născută în Southend-on-Sea.

Oficiul de turism al comitatului a atârnat greu în dezbatere prin publicarea unui videoclip publicitar intitulat „Acesta este Essex” ca să susțină cauza.

Expresia „Essex girl” a fost inventată ca să se potrivească cu definiția expresiei „Essex man”, la rândul ei inventată de jurnalistul politic Simon Heffer. Acesta a definit „Essex man” drept „tânăr, harnic, ușor brutal și sterp din punct de vedere cultural”.

Genul acesta de bărbați au fost văzuți drept soluție la personalitatea lui Margaret Thatcher, însă au devenit obiectul ironiilor pentru stilul lor intens de muncă și atitudinea de petrecăreți notorii.

Adauga un comentariu!



Alte articole pe subiecte similare

© 2024 blog.ro-en.ro