25 sept.

Engleza pentru Bacalaureat într-o atmosferă relaxată

Începând din luna octombrie 2012, elevii cu vârsta cuprinsă între 16 şi 18 ani, care au început pregătirea pentru unul din cele mai importante examene şcolare, şi anume Bacalaureatul, îşi pot aprofunda cunoştinţele lingvistice în cadrul cursurilor deschise organizate de echipa de traineri A_BEST.

Promovarea cu succes a Bacalaureatului este atât o dovadă de maturitate din partea elevilor, cât şi un pas necesar către admiterea la facultate. În acest context, cunoaşterea limbii engleze la un nivel cât mai bun contribuie la sporirea şanselor viitorilor studenţi în mediul academic.

Unul dintre motivele care face ca engleza să fie greu de învăţat este reprezentat de confuzia care apare din cauza unei lipse de uniformizare la nivel de ortografie şi pronunţie a cuvintelor. În foarte multe alte limbi străine, cuvintele se pronunţă, în mare parte, aşa cum se scriu. În limba engleză însă, de cele mai multe ori, acest principiu nu se aplică.

Pe de altă parte, pentru că limba engleză este tot mai răspândită la nivel global, vocabularul său devine din ce în ce mai bogat în sensuri. Un singur cuvânt poate avea mai multe sinonime, care nu întotdeauna se pot înlocui unele cu altele, iar astfel propoziţiile pot fi mai greu de formulat. Mai mult decât atât, punctuaţia limbii engleze poate fi şi ea dificilă. Regulile specifice de scriere şi gramatică pot crea probleme celui care îşi doreşte să înveţe această limbă.

Centrul de Limbi Străine A_BEST îşi propune să familiarizeze elevii de liceu cu tehnica de examen de la bacalaureat. Trainerii îşi vor structura cursurile astfel încât cursanţii să îşi îmbunătăţească cunoştinţele de limba engleză, cu evaluări în patru trepte, ce privesc competenţa de vorbire, înţelegere a limbii vorbite, respectiv citire şi înţelegere a conţinutului lecturii.

În cadrul Centrului de Limbi Străine A_BEST, trainerii pun mare preţ pe interacţiunea cu participanţii la curs. Aceştia se remarcă printr-o pregătire academică înaltă, studii aprofundate în domeniul lingvistic, dar şi experienţă în lucrul cu elevii de liceu, care au început pregătirea pentru Bacalaureat. Pentru ca procesul de învăţare să fie cât mai eficient, cursurile se desfăşoară cu un număr de cel mult şapte participanţi. Astfel, elevii vor beneficia de toată atenţia profesorului, care încearcă să transforme orele de curs într-o întâlnire dinamică, în urma căreia cursanţii vor putea să lămurească problemele pe care nu le-au înţeles la şcoală, dar şi să aprofundeze anumite tematici.

Totodată, elevii vor fi încurajaţi permanent să participe activ în cadrul şedintelor de pregătire. Atmosfera relaxată de la Centrul de Limbi Straine A_BEST este propice şi elevilor care sunt timoraţi atunci când trebuie să comunice cu alte persoane, mai ales într-o limbă străină.

Elevii din anii terminali care vor să studieze limba engleză cu un amic sau un coleg de liceu, beneficiază de o reducere de 5% din partea Centrului de Limbi Străine A_BEST.

Cursurile se desfăşoară de două ori pe săptămână, luni şi miercuri, între orele 14:30 şi 16:30. Cele 15 sesiuni de curs, ce totalizează 30 de ore, au loc în intervalul 1 octombrie – 19 noiembrie 2012.

Pentru înscrieri rapide puteţi suna la 0762.274.914 sau puteţi contacta pe e-mail la office@abest.ro.

La cerere, elevii de liceu pot susţine testarea LCCI (London Chamber of Commerce and Industry) International Qualifications from EDI în locul clasicului examen de Bacalaureat la limbă engleză, A_BEST fiind centru acreditat de examinare încă din anul 2009. Se oferă consultanţă lingvistică gratuită şi se organizează atât simulari ale testarilor LCCI, cat şi testarile propriu-zise.

Motivele pentru a alege testările LCCI sunt numeroase, iată doar o parte dintre acestea:
– diploma este deosebit de valoroasă, fiind recunoscută internaţional, inclusiv de renumite universităţi britanice, precum: Manchester Metropolitan University, University of Exeter, University of London (Kings College), University of Sheffield etc
– aceasta este un bun valabil toată viaţa, fiind un examen fară termen de valabilitate;
– este o testare accesibilă din punctul de vedere al costului;
– evaluează toate abilităţile lingvistice (citire, ascultare, scriere, vorbire);
– oferă posibilitatea de a programa sesiuni de examinare oricând în afara celor 3 sesiuni publice, contra unui cost suplimentar;
– CV-ul candidatului va fi greu de trecut cu vederea atunci când acesta va dori să se angajeze în timpul facultăţii sau ulterior.

Adauga un comentariu!



Alte articole pe subiecte similare

  • No related posts:

© 2024 blog.ro-en.ro