24 mart.

Dicţionarul ambulant: o femeie din China a memorat 220.000 de cuvinte din dicţionar

O femeie din China, Li Yanzhi, a memorat toate cuvintele din dicţionarul englez-chinez, care are 2.548 pagini şi 220.000 termeni. În vârstă de 51 de ani, şi-a crescut copiii singură, fiind divorţată de 20 de ani, iar memorarea dicţionarului a făcut-o pentru a câştiga bani pentru fiul ei autist de 26 de ani, în speranţa că-i va oferi o viaţă frumoasă.

Li Yanzhi, care e din Xi’an, provincia Shaanxi din China, citeşte dicţionarul de la ora 3 la ora 9 dimineaţa, în fiecare zi, aşa încât ea poate explica sensul fiecărui cuvânt din dicţionar. Îşi foloseşte cunoştinţele în activitatea sa de traducătoare. Li este lector al secţiei de Engleză Financiară a Universităţii de Transporturi Xian, departamentul Economie şi Bănci. A început să memoreze termenii şi definiţiile acestora în august 2013 şi în numai 19 zile a putut să parcurgă şi să înveţe pe de rost totul.

Li Yanzhi a spus că o tehnică folosită pentru a o ajuta la memorarea dicţionarului şi pentru a-şi îmbogăţi vocabularul a fost să împrumute 465 de reviste în limba engleză de la biblioteca universităţii la care lucrează. De asemenea, vrea să participe la spectacolul de televiziune chinez numit „Creierul”, unde concurenţii sunt supuşi unei serii de jocuri care le testează puterea minţii. Acesta este cel mai mare vis al ei, pentru că vrea să se testeze şi să se supună singură provocărilor.

Pentru a se suţine financiar şi pe ea, şi pe fiul ei, Li este traducătoare freelancer, în afara activităţii de predat. Astfel, a câştigat suficient cât să-şi cumpere propriul apartament. Ea speră că memorarea celor 220.000 de cuvinte din dicţionar îi poate încuraja pe elevi să înveţe limba engleză şi să-şi îmbunătăţească vocabularul.

„Lectorul Li este cu adevărat un dicţionar englez-chinez viu,” spune Zhang Xinjie, unul dintre studenţii ei.

Li Yanzhi a mărturisit despre fiul ei autist, că trebuie să-l încuie în casă de fiecare dată când pleacă la serviciu. S-au sprijinit unul pe altul de când e divorţată. „Dacă voi putea să zbor, voi zbura, dacă nu voi putea să zbor, voi alerga, dacă nu voi fi în stare să alerg, mă voi târî. Voi face tot ce va fi nevoie pentru a merge înainte.”

Li vorbeşte alte 10 limbi străine, printre care franceză, germană, japoneză, poloneză şi rusă.

Adauga un comentariu!



Alte articole pe subiecte similare

© 2024 blog.ro-en.ro