30 oct.

Cursuri intensive de limbi străine pentru cadrele medicale

Centrul de Limbi Străine A_BEST organizează cursuri intensive de limba englez şi limba germană pentru cadrele medicale, în sistem mini-grupă. Personalul medical care are nevoie de limba engleză sau germană la locul de muncă, pentru studiu individual sau pentru obţinerea unui loc de muncă în Marea Britanie ori Germania este aşteptat la cursurile de pregătire, ce se vor derula săptămânal, începând cu data de 24 noiembrie 2012.

În anul 2011, aproximativ 2900 de medici „au solicitat certificate profesionale curente colegiilor medicale din întreagă ţara pentru a putea pleca să lucreze în străinătate,” se arată într-un raport dat publicităţii de Colegiul Naţional al Medicilor. Totodată, primele două ţări alese de medici ca destinaţii au fost Germania şi Marea Britanie, conform sursei citate.

La cursurile intensive de limba engleză/germană pe care Centrul de Limbi Străine A_BEST le organizează, se pot înscrie medici, studenţi la medicină, precum şi alţi profesionişti din domeniul medical. Echipa de traineri pune la dispoziţia cursanţilor materiale de pregătire, texte inspirate din cărţi de specialitate, publicaţii medicale etc, prin care participanţii la şedinţele de pregătire să poată învăţa cum să comunice cu pacienţii ori colegii din ţările în care doresc să profeseze. Totodată, temele de discuţie abordate implică atât un limbaj general, cât şi unul specializat, iar accentul se pune, cu precădere, pe vorbire şi ascultare.

Printre tematicile pe care trainerii le vor aborda se număra terminologia medicală, abrevierile medicale, limbajul funcţional în context medical sau redactarea unei reţete. De asemenea, cursanţii pot învăţa expresii utile şi îşi pot exersa limbajul de specialitate.

Cadrele medicale care doresc să obţină un certificat internaţional care să ateste cunoştinţele de limba engleză sau germană pot opta pentru examenul ECL (European Consortium for the Certificate of Attainment in Modern Languages), A_BEST fiind centru acreditat din 2012.

Cunoscut şi sub denumirea de „pasaport lingvistic”, certificatul ECL atestă într-un cadru internaţional rezultatele obţinute de o persoană care învaţă limbi străine şi care doreşte să ia parte la experienţe lingvistice şi interculturale diverse.

Certificatele ECL au valabilitate nelimitată în timp şi sunt recunoscute în întreg spaţiul european, în America Centrală şi America de Sud.

Testările ECL se adresează, în special, celor care doresc să îşi efectueze studiile în străinătate, celor care şi-au propus să lucreze în domeniul cercetării sau să obţină un loc de muncă în ţările din Europa sau din lume.

Centrul de Limbi Străine A_BEST oferă o reducere de 5% la cursurile intensive de engleză/germană, atât pentru participanţii din cadrul aceleiaşi instituţii medicale, cât şi pentru persoanele care se cunosc şi se hotărăsc să studieze împreună.

Cursurile se vor derula în perioada 24 noiembrie 2012 – 16 februarie 2013. Cursurile au loc o dată pe săptămână, sâmbăta, între orele 09:00 şi 12:00. Şedinţele totalizează un număr de 30 de ore, structurate în 10 sesiuni de curs a câte trei ore.

Centrul de Limbi Străine A_BEST va organiza o sesiune de testări ECL în luna februarie 2013.

Pentru mai multe informaţii, puteţi telefona la 0762.274.914 sau puteţi scrie prin e-mail la office@abest.ro.

Adauga un comentariu!



Alte articole pe subiecte similare

© 2024 blog.ro-en.ro