22 apr.

Cursuri de vară pentru copii şi tineri

Limba engleză poate fi cu uşurinţă învăţată dacă se utilizează ca suport de studiu filmele de desene animate subtitrate, informează Centrului de instruire „Shakespeare School”. Centrul organizează în lunile iunie-iulie cursuri speciale de vară, care se axează mult pe comunicarea directă între profesori şi cursanţi, în cadrul unor piese de teatru puse în scenă chiar de elevi, după ce au vizionat secvenţe din diverse filme de desene animate sau artistice.

Adriana Alionte, directorul general al „Shakespeare School”, explică: „Cursanţii deprind abilităţi de comunicare la acest tip de cursuri. Sunt nişte cursuri intensive în cadrul cărora se joacă piese din filme îndrăgite de copii şi adolesccenţi. Vorbim în cazul copiilor cu vârste între 7 şi 15 ani de poveşti precum Cenuşăreasa, Pinocchio, şi de cei mai mari care văd filme pentru vârsta lor – Piraţii din Caraibe, Harry Potter. Noi facem un remake al filmelor, apoi se vizionează şi urmează regia. Elevii sunt nevoiţi atunci să vorbească mai mult, pentru că au de interpretat un rol”. Prin această metodă de învăţare se dezvoltă inteligenţa multiplă a copilului, aşa cum a fost ea definită de specialişti.

De asemenea, „Shakespeare School” organizeză în vacanţa de vară cursuri intensive în cadrul unor tabere de vară ce au loc la instituţii private de învăţământ din ţări în care se vorbeşte limba engleză. În cadrul acestor tabere se pot susţine şi testări pentru obţinerea unor certificate de recunoaştere a cunoştinţelor de limba engleză.

Adriana Alionte precizează: „În fiecare an am organizat aceste tabere de vară. Anul trecut, românii au impresionat cadrele didactice din Anglia cu nivelul lor ridicat de cunoştinţe la engleză. Nu s-au putut face grupe multinaţionale, cum se obişnuieşte în astfel de tabere, pentru că românii au avut un nivel mult avansat faţă de copiii veniţi acolo din alte ţări. De aceea s-a organizat special pentru copiii din România o grupă aparte şi am constatat că tinerii noştri au devenit adevăraţi ambasadori ai României la Cambridge, pentru că acolo era şcoala de vară”. Prin intermediul acestor tabere de vară, elevii şi studenţii devin „mai ambiţioşi, mai motivaţi”, iar la întoarcere doresc mai mult să aprofundeze cunoştinţele la engleză.

În acest an, „Shakespeare School” va organiza cursuri de vară de câte două săptămâni pentru elevi şi studenţi la Londra, Paris şi New York. Cei cu vârste cuprinse între 18 şi 30 de ani pot merge la Londra – Southbank University, elevii între 14-18 ani la University College, la Cambridge pot merge în această vară cei cu vârste între 16 şi 20 de ani, iar la New York – Rutgers University, cei cu vârste între 14 şi 25 de ani. De asemenea, la Paris se pot duce elevii şi studenţii cu vârste între 16 şi 25 de ani.

Preţurile sunt suportate de cei care participă la aceste cursuri de vară şi variază între 1400 şi 1600 de euro, exclusiv transportul cu avionul. Programul de vară include cursuri de limba engleză, 15 ore pe săptămână, organizate în grupuri internaţionale de maxim 15 elevi sau studenţi, materialele de studiu, trei mese pe zi, cazare, plata excursiilor de o zi la diferite obiective turistice, activităţi recreative, asigurare medicală.

Pentru mai multe informaţii puteţi scrie prin e-mail la adresa office@shakespeare-school.ro

Adauga un comentariu!



Alte articole pe subiecte similare

© 2024 blog.ro-en.ro