20 mai

Creativitate şi inovare pentru promovarea multilingvismului şi dialogului intercultural

În perioada 25–26 iunie 2009, la Centrul de Conferinţe Unirea din Iaşi (Str. Piaţa Unirii, nr. 5), Fundaţia EuroEd (România), Centrul de Învăţare Autonomă a Limbilor Străine din Regiunea Navarro (Spania) şi QUEST România (Asociaţia Română pentru Servicii Lingvistice de Calitate) organizează Conferinţa internaţională „Creativitate şi inovare pentru promovarea multilingvismului şi dialogului intercultural”.

Temele principale abordate de conferinţă sunt creativitatea şi inovaţia în sprijinul promovării multilingvismului şi dialogului intercultural. Comunicările în plen vor beneficia de traducere simultană. Participanţii vor avea astfel oportunitatea de a fi expuşi la cele mai noi informaţii în domeniile abordate de conferinţă, dar şi de a intra în contact direct cu alţi specialişti cu preocupări profesionale similare. De asemenea, participanţii vor beneficia de un cadru internaţional excelent pentru a promova proiectele sau iniţiativele în domeniul inovaţiei, creativităţii, multilingvismului şi/sau dialogului intercultural pe care le derulează instituţiile în care îşi desfăşoară activitatea. Această posibilitate se concretizează fie prin înscrierea cu o prezentare în programul conferinţei, fie prin amenajarea unui mini-stand de prezentare într-un spaţiu special amenajat în perimetrul de desfăşurare a conferinţei.

La eveniment vor participa peste 100 de specialişti din peste 15 ţări europene: factori decizionali naţionali şi internaţionali, reprezentanţi ai Comisiei Uniunii Europene, reprezentanţi ai unor organisme internaţionale, promotori de proiecte care se circumscriu tematicii abordate de eveniment, reprezentanţi ai comunităţii educaţionale de stat şi private, reprezentanţi ai minorităţilor naţionale din România. Dintre invitaţii speciali care au confirmat deja participarea fac parte Richard Rossner – Directorul Executiv al EAQUALS (Asociaţia Europeană pentru Servicii Lingvistice de Calitate), Michael Carrier – Directorul Departamentului de Inovare în Domeniul Limbii Engleze al Consiliului Britanic, Sauli Takala – Preşedinte EALTA (Asociaţia Europeană pentru Testarea şi Evaluarea Competenţelor Lingvistice), precum şi un reprezentant al Departamentului de Relaţii Interetnice al Guvernului României.

Pentru mai multe informaţii, puteţi scrie prin e-mail la adresa andreea.cleminte@euroed.ro

Adauga un comentariu!



Alte articole pe subiecte similare

© 2024 blog.ro-en.ro