08 feb.

Corpul Păcii este deschis colaborării cu şcolile româneşti

Corpul Păcii România anunţă că, începând din noiembrie 2010, acceptă solicitări din partea şcolilor generale şi liceelor din toată ţara interesate să colaboreze cu voluntari americani pentru predarea cursurilor de limba engleză, pentru o perioadă de doi ani. Termenul limită de depunere a solicitărilor este 20 februarie 2011.

Din anul 1992, voluntarii americani au predat engleza în şcoli generale şi licee din România, răspunzând nevoilor locale. În prezent, Corpul Păcii acceptă solicitări de la şcolile situate în mediul rural şi în oraşe mici în care agenţia nu a mai avut reprezentare anterior şi şcoli unde nu există suficienţi profesori de limba engleză. Voluntarul american şi profesorii români de limba engleză lucrează cu clasa împărţită pe grupe în aşa fel încât voluntarul să nu înlocuiască profesorul român, iar activitatea sa să o completeze pe cea a profesorilor români.

Corpul Păcii România este o agenţie guvernamentală americană înfiinţată în anul 1961, care trimite voluntari americani în toată lumea în programe de asistenţă tehnică şi schimb intercultural. În baza acordului inter-guvernamental, agenţia americană funcţionează în România din anul 1992. În prezent, 64 de voluntari americani predau limba engleză în şcoli generale şi licee din întreagă ţara, în cadrul Programului de Predare a Limbii Engleze ca Limbă Străină.

Pentru mai multe detalii referitoare la activitatea agenţiei Corpul Păcii în România puteţi accesa site-ul www.peacecorps.ro.

Pentru formulare de solicitare şi detalii referitoare la condiţiile colaborării, puteţi contacta biroul Corpului Păcii la numărul de telefon 021.3121289.

Adauga un comentariu!



Alte articole pe subiecte similare

© 2024 blog.ro-en.ro