03 nov.

Club de engleză gratuit pentru copii în Vrancea

Clubul de engleză gratuit pentru copii din cadrul Centrului de Limbi Străine al Bibliotecii Judeţene Vrancea, sprijinit de firma Scorpion, a avut joi, 30 octombrie 2008, prima întâlnire cu copiii. Membrii clubului, însoţiţi de părinţi sau bunici, au venit pentru a cunoaşte locul unde vor învăţa engleză şi profesorul voluntar, Ionelia Bobaru, care va încerca să-i atragă în lumea cărţii, a lecturii, a bibliotecii şi a limbii engleze.

Reacţiile copiilor şi părinţilor la această primă întâlnire au depăşit aşteptările organizatorilor clubului, entuziasmul tuturor participanţilor reprezentând confirmarea succesului acestei idei. Obiectivele de socializare şi comunicare ale proiectului au fost atinse din primele zece minute cu fiecare grupă, copii îndrăgind imediat biblioteca, cărţile şi jucându-se cu toţii în camera special pregătită pentru ei. Nici atitudinea părinţilor nu a fost mai prejos, toţi fiind extrem de entuzismaţi şi cooperanţi, unii dintre ei chiar oferindu-se ca voluntari la bibliotecă şi în cadrul clubului de engleză.

Anamaria Catanoiu, coordonator al Centrului de Limbi Străine, a spus: „Nu ne aşteptam, sincer, la asemenea reacţii de entuziasm, nici din partea părinţilor, nici a copiilor. Copiii s-au integrat perfect şi s-au jucat tot timpul cât am discutat cu părinţii. Chiar şi cei pe care părinţii îi descriseseră ca fiind reticenţi şi mai retraşi.”

Tuturor le-au fost prezentate materialele cu care vor lucra sau de care vor avea nevoie, cărţile după care se vor inspira şi toate serviciile pe care le oferă Biblioteca Judeţeană Vrancea şi Centrul de Limbi Străine. Toţi piticii au fost înscrişi la bibliotecă, iar părinţii au fost încurajaţi să utilizeze serviciile puse la dispoziţie şi pentru ei.

În urma perioadei de înscriere, care s-a încheiat, pentru clubul de engleză au fost trecuţi pe listă 45 de membri cu vârste între 5 şi 12 ani. După criteriul categoriei de vârstă, s-au realizat patru grupe, fiecare grupă întâlnindu-se o oră o dată la două săptămâni.

Înscrierile continuă pe „lista de aşteptare” a clubului, deoarece solicitările vin chiar dacă perioada oficială de înscriere s-a încheiat.

Adauga un comentariu!



Alte articole pe subiecte similare

© 2024 blog.ro-en.ro