27 oct.

Chris Jolly vine în România pentru a prezenta „Jolly Phonics”

Chris Jolly, editorul şi promotorul unei metode revoluționare de învățare a limbii engleze, vine în România în perioada 28-29 octombrie 2015 pentru a-și prezenta programul „Jolly Phonics”. Programul său a fost adoptat la nivel național în Anglia, dar și în alte peste 60 de ţări de pe glob.

Spre deosebire de metoda clasică, care presupune memorarea și repetarea cuvintelor necunoscute pentru a le învăța, „Jolly Phonics” folosește fonetica sintetică pentru a-i deprinde pe elevi cu cele 42 de sunete ale limbii engleze. În loc să învețe alfabetul, ei învață sunetele literelor într-o manieră ludică și distractivă. Programa este multi-senzorială, cuprinde cântecele și activități practice care le captează atenția și interesul elevilor. Avantajele acestei metode sunt remarcabile, elevii obținând rezultate mult mai bune și procesul de însușire al limbii devine foarte amuzant.

Față de limba română, care are o ortografie fonemică, engleza pune multe dificultăți de scriere și citire elevilor. Între 2013 și 2014 Chris Jolly a inițiat cu ajutorului trainerului Silvana Serbansecu un program pilot de învățare după metoda „Jolly Phonics” în școlile din Buzău și Ialomița. În anul următor s-au alăturat școli din Iași și Cluj. Scopul acestei inițiative a fost acela de a demonstra și evalua eficiența metodei „Jolly Phonics”. Rezultatele excelente l-au motivat pe Chris Jolly să încerce să convingă autoritățile române să adopte metoda sa de predare.

Chris Jolly vine în premieră la București în 28 si 29 octombrie 2015 pentru a le prezenta managerilor de școli, autorităților, profesorilor și părinților programul „Jolly Phonics”. În data de 28 octombrie este programată prima conferinţă „Jolly Phonics”, iar a doua zi, în 29 octombrie, are loc un training destinat profesorilor. Ambele evenimente se desfăşoară în sala TIAB din strada Pictor Arthur Verona nr. 17 în intervalul 15:00-18:00, în ambele zile menţionate.

Cărturești este singurul distribuitor oficial al materialelor Jolly Learning și susține inițiativa Jolly Phonics, colaborând deja cu mai multe școli private, oferindu-le materialele didactice și suportul necesar pentru a adopta noua medota de predare.

Adauga un comentariu!Alte articole pe subiecte similare

© 2021 blog.ro-en.ro