29 aug.

Cei mai amuzanţi termeni din vocabularul englez uzual

Un studiu recent al Universităţii din Warwick consideră că „booty” este cel mai amuzant termen din dicţionarul englez în folosinţă în situaţii zilnice. Acelaşi studiu a descoperit care termeni sunt mai amuzanţi pentru bărbaţi, femei şi care termeni nu au fost consideraţi deloc amuzanţi.

Cercetătorii Tomas Engelthaler şi Thomas Hills a folosit termenii pentru a intervieva 821 participanţi pe care dintre aceştia îi consideră amuzanţi. Li s-a cerut să evalueze 11 „termeni calibratori” de la „turd” la „drought” şi apoi au clasificat 200 de termeni cei mai amuzanţi aleatoriu aleşi dintr-o masă de 5.000.

Bazându-şi scorurile pe reacţile lor imediate, Engelthaler şi Hills au descoperit ce termeni i-au făcut pe oameni să râdă, în ordinea următoare: „booty”, „tit”, „booby”, „hooter”, „nitwit”, „twit”, „waddle”, „tinkle”, „bebop”, „egghead”, „ass” şi „twerp” au primit cea mai bună reacţie din partea grupului ţintă.

Au fost găsiţi şi termenii cei mai puţin amuzanţi care includ: „rape”, „torture”, „torment”, „gunshot”, „death”, „nightmare”, „war”, „trauma”, „rapist”, „distrust”, „deathbed” şi „pain”.

Interesant, cercetătorii au reuşit să descopere care termeni au fost consideraţi mai amuzanţi de bărbaţi decât de femei. Se pare că „bondage” este termenul cheie pe care bărbaţii îl găsesc mai amuzant, urmat de „birthmark”, „orgy”, „brand”, „chauffeur”, „doze”, „buzzard”, „czar”, „weld”, „prod”, „corn” şi „raccoon”.

Femeile consideră termenul „giggle” cel mai amuzant, urmat de „beast”, „circus”, „grand”, „juju”, „humbug”, „slicker”, „sweat”, „ennui”, „holder”, „momma” şi „sod”.

„Chug”, „fluff”, „scrotum”, „jabber”, „joke”, „buttocks”, „boon”, „yank”, „tinker” şi „prance” au fost în mod egal considerate amuzante şi de bărbaţi şi de femei.

Adauga un comentariu!Alte articole pe subiecte similare

© 2022 blog.ro-en.ro