30 mai

„Boda boda” a intrat în Oxford Advanced Learner’s Dictionary

Termenul „boda boda” a fost adăugat în cea de-a noua ediţie a Oxford Advanced Learner’s Dictionary ca urmare a folosirii regulate a termenului în estul Africii. Dicţionarele Collins şi Macmillan definesc termenul ca motocicletă sau bicicletă folosită ca taxi. OED îl defineşte drept: „tip de motocicletă sau bicicletă cu spaţiu pentru pasager sau pentru transportarea bunurilor, folosit de cele mai multe ori ca taxi”.

Termenul, acum în folosirea curentă, a fost prima oară folosit de bicicliştii care-i transportau pe comercianţi la piaţa Busia de la graniţa Kenya-Uganda.

Bicicliştii le sunt de ajutor comercianţilor care au nevoie de transport ieftin dintr-o parte a frontierei în cealaltă şi de aici expresia „border border” care cu timpul şi cu influenţa dialectului Kiswahili a devenit uzual „boda boda”.

„Boda boda” a dat de lucru miilor de tineri, uşurând cererea atât de mare asupra unei economii cu o rată mare a şomajului.

Includerea termenului „boda boda” în binecunoscutul dicţionar a fost primită cu entuziasm de presa din ţările repective. Charles Onyango-Obbo, jurnalist experimentat, a fost prima persoană care a adus veştile bune kenyenilor pe Twitter şi Facebook. Comentariile de pe Twitter la postarea lui Obbo au subliniat faptul că dicţionarul a înregistrat pronunţia greşită.

Oxford Advanced Learner’s Dictionary este unul dintre cele mai avansate dicţionare şi include mai bine de 185.000 de termeni, expresii şi sensuri şi dezvoltă abilităţile studenţilor care trebuie să promoveze examene şi să comunice în limba engleză.

Adauga un comentariu!



Alte articole pe subiecte similare

© 2024 blog.ro-en.ro