05 ian.

Bilanţul anului 2009

Aşa cum se cuvine la început de an, analizăm ce s-a întâmplat în anul precedent. Pentru ro-en.ro a fost un an excelent, cu o creştere de 250% a numărului de utilizatori! Astfel, site-ul a ajuns printre cele mai utilizate în acest domeniu.

În dicţionarul român-englez şi în dicţionarul englez-român au fost adăugate în total câte 45000 de sensuri noi, o creştere mai mult decât semnificativă. O parte din această dezvoltare majoră se datorează colaborării cu masteranzii de la Masteratul pentru Traducerea Textului Literar Contemporan, condus de Prof. dr. Lidia Vianu, din cadrul Facultăţii de Limbi şi Literaturi Străine a Universităţii din Bucureşti. Tot prin participarea acestora, s-a dezvoltat pronunţia prin înregistrări audio şi a început să prindă formă ilustrarea anumitor sensuri cu imagini reprezentative.

Pe lângă acestea, mult material este deja procesat în diferite stadii. Aşadar, există toate premisele ca dezvoltarea să continue în acelaşi ritm. Sunt avute în vedere şi facilităţi noi. Ca de obicei, sugestiile şi observaţiile sunt binevenite.

Adauga un comentariu!



Alte articole pe subiecte similare

© 2024 blog.ro-en.ro