21 ian.

Berlitz în România

Joi, 17 ianuarie 2008, celebra şcoală de limbi Berlitz şi-a redeschis porţile în România, după o prezenţă remarcabilă în ţară în perioada interbelică.

La inaugurarea oficială de la sediul şcolii din Bucureşti, Bdul. Pache Protopopescu nr. 20, au participat oficialităţi din Ministerul Culturii şi Cultelor, Ministerul Educaţiei, reprezentanţi ai autorităţilor centrale şi locale, presa, reprezentanţi ai corpului diplomatic şi ai mediului de afaceri.

Lansarea şcolii Berlitz în România coincide cu desemnarea de către Uniunea Europeană a anului 2008 ca ”Anul Dialogului Intercultural”. Această recunoaştere a importanţei multiculturalităţii se potriveşte deasemeni cu vechea filozofie a Centrelor Berlitz, care oferă, pe lângă cursuri de limbi străine, şi consultanţă culturală.

Preşedinţii John Fitzgerald Kennedy, Jimmy Carter şi François Mitterrand, câştigătoarea Premiului Oscar Meryl Streep, inegalabilul John Lennon, personalităţi ale lumii precum Marlon Brando, Antonio Banderas, Edith Piaf, Ducele de Windsor, fotbalistul Pele, patinatoarea Katarina Witt şi multe alte celebrităţi au urmat cursurile faimoasei şcoli de limbi Berlitz.

Mai mult, nume ilustre ale literaturii universale, precum James Joyce şi Mario Vargas Llosa, chiar au predat cursuri la Berlitz, împreuna cu – cine ar fi crezut?! – însuşi marele revoluţionar Leon Trotsky, care a predat limba rusă la această şcoală pe vremea exilului său în Mexic.

Înfiinţată în 1878 în Statele Unite de către profesorul german Maximilian Delphinius Berlitz şi partenerul său, Nicolas Joly, şcoala este actualmente cea mai prestigioasă şi mai mare şcoală de limbi străine din lume. Prezentă în aproape 70 de ţări prin 550 de centre, şcoala este recunoscută în mod special pentru eficacitatea şi usurinţa învăţării unei limbi străine prin celebra Metodă Berlitz.

Această metodă constă în predarea unei limbi fără a utiliza traducerea într-o altă limbă. Metoda permite învăţarea limbilor străine în acelaşi mod natural în care copiii învaţă limba maternă. De altfel, şcolile Berlitz sunt cunoscute pentru gama atât de largă de limbi predate, încât, practic, orice limbă vorbită pe glob poate fi predată într-o şcoală Berlitz. Şcoala din România oferă cursuri atât adulţilor (cu specializări în diferite domenii profesionale), cât şi copiilor.

Principiile care stau la baza Metodei Berlitz asigură un maximum de eficienţă în învăţarea limbilor străine:
– limba străină este folosită în mod exclusiv, începând de la prima oră de curs, chiar şi pentru începători. În acest mod, cursanţii învaţă încă de la început să gândească în limba respectivă, fără a se baza pe traducere. Ei asociază cuvintele noi cu obiecte şi idei, în locul unor cuvinte din limba maternă, care i-ar putea deruta.
– instrucţia pune accent pe folosirea şi dezvoltarea comunicării orale, prin intermediul unor dialoguri şi exerciţii de vocabular adecvate.
– gramatica este abordată ca un instrument în comunicare, şi nu ca un set de reguli, precum în cadrul altor metode. De aceea, ea nu este predată formal, iar cursanţii şi-o însuşesc în mod natural, prin folosirea ei în conversaţie.
– toate cursurile sunt susţinute de instructori vorbitori nativi sau fluenţi ai limbii predate, ceea ce garantează învăţarea corectă a limbii autentice, folosite în situaţii cotidiene. Ca urmare, absolvenţii se vor face înţeleşi cu uşurinţă atunci când utilizează limba străină respectivă.
– conţinuturile sunt gradate în mod adecvat, conform nivelurilor de competenţă lingvistică Berlitz.
– cursanţii sunt stimulaţi să participe activ la ore.
– corecţiile sunt furnizate într-un mod pozitiv, care încurajează învăţarea.
– materialele folosite sunt adecvate din punct de vedere cultural.

Pentru mai multe informaţii, puteţi telefona la 0314250525, puteţi scrie prin e-mail la info@berlitz.ro sau puteţi vizita site-ul www.berlitz.ro.

Adauga un comentariu!



Alte articole pe subiecte similare

© 2024 blog.ro-en.ro