16 aug.

Bawbag – cuvânt oficial în Macmillan’s Open Dictionary

Macmillan’s Open Dictionary a decretat că termenul este oficial după ce a făcut investigaţii în urma unei sugestii de la un cititor, aşa că „bawbag” este un cuvânt real. Dacă folosim termenul în Anglia, e ca şi cum am insulta pe cineva, pe când în Scoţia e un termen de alint, conform celor de la Macmillan.

Termenul argotic pentru „scrot” a fost folosit de zeci de ani înainte de apariţia fenomenului Twitter. În 2011, o furtună a fost botezată „Uraganul Bawbag”. Furtuna a fost devastatoare, cu vânturi de până la 265 km/h, care au măturat coastele, copacii au fost smulşi din rădăcini, iar şcolile, podurile şi drumurile închise. În câteva minute, denumirea a fost ca o scânteie ce a aprins un subiect de discuţie pe Twitter, devenind unul dintre subiectele de top # din lume.

Definiţia oficială din dicţionar include sensul: „termen scoţian care înseamnă scrot, în dialectul din popor al scoţienilor fiind un termen de alint, dar în engleză ar putea fi luat drept o insultă.”

„Bawbag” a fost inclus după sugestia unui utilizator al dicţionarului online. O purtătoare de cuvânt a declarat:

Termenul a fost inclus în secţiunea dicţionarului deschisă sugestiilor utilizatorilor. Nu apare în versiunea mai oficială a limbii engleze, însă avem o facilitate pentru utilizatori ca să ne sugereze cuvinte care vor fi ulterior cercetate de noi. Dacă observăm că sunt cuvinte din dialect folosite frecvent, atunci le includem în dicţionar. Acest cuvânt ne-a fost sugerat de un utilizator online, pe nume „tooz” pe 10 iulie 2016. Această secţiune a dicţionarului poate fi folositoare celor care învaţă engleza la un nivel avansat şi vor să fie la curent cu termenii larg răspândiţi.

Termenul „bawbag” a fost folosit ca argou în Scoţia înainte de a fi popularizat în comedia „Still Game”.
Rob Gibson, fostul Preşedinte al Comitetului de Mediu al Parlamentului Scoţiei, a fost primul politician care a folosit termenul la televiziunea naţională. „Bawbag” este şi numele unei mărci de lenjerie intimă care sponsorizează fundaţiile ce luptă contra cancerului testicular.

Adauga un comentariu!



Alte articole pe subiecte similare

© 2024 blog.ro-en.ro