10 feb.

Intonația în limba engleză

Prezentare și exemple

03 ian.

Încuiaţi maşina

Mai bine o laşi slobodă, să se bucure şi ea de libertate :))

09 ian.

Absorbance – cuvântul anului 2017 pentru Omnilexica

La încheierea fiecărui an, Omnilexica alege cuvântul anului și realizează clasamentul Top 10 care are la bază folosirea unui termen sau numărul căutărilor sale. Lista dezvăluie anumiți termeni care au avut impact, într-un fel sau altul, de-a lungul anului.

Cuvântul anului pentru Omnilexica este „absorbance”, acesta aflându-se pe prima poziție în lista termenilor cel mai frecvent căutați în 2017. Cuvântul poate fi definit ca mărime a cantității de lumină sau altă radiație electromagnetică care este absorbită la trecerea printr-o substanță. Este o proprietate fizică pe care o întâlnim în multe domenii, de la medicină la chimie sau biologie etc.

Acest termen tehnic situat pe primul loc în clasament indică faptul că tehnologia a devenit parte din viața noastră. Tehnologia a adus o mulțime de schimbări fascinante în viața cotidiană, așa că nu e de mirare că oamenii caută sensul unor astfel de termeni.

Continuare »

10 iun.

Vocala /u:/

Prezentare și exemple

10 nov.

Să mergem la toaletă

Noţiuni de vocabular specific

03 iul.

lose, loose

Aceste două cuvinte sunt destul de des confundate în limba engleză, chiar şi printre vorbitorii nativi. „lose” este verbul „a pierde”, pe când „loose” este adjectivul „larg” / „liber” şi verbul „a lărgi” / „a lăsa liber”.

Pentru a reţine diferenţa, poate fi utilă fraza: „If your pants are too loose, you might lose your pants” („Dacă nădragii tăi sunt prea largi, ai putea să-ţi pierzi nădragii”).

© 2021 blog.ro-en.ro