25 dec.

Cuvântul anului 2018 pentru Merriam-Webster: justice

Justiție rasială. Obstrucționarea justiției. Justiție socială. Ministerul de Justiție. Investigarea președintelui american Donald Trump de către Robert Mueller, audierile tensionate ale lui Brett Kavanaugh în Congres, lupta pentru egalitate socială, rasială și egalitatea de sex, ultimul an a fost martor al unui ciclu de știri tumultoase și hipnotice. Merriam-Webster a ales „justice” (“justiție”) drept cuvântul anului 2018 din pricina știrilor care s-au repetat luni la rând, recunoscându-i-se locul central în conștiința publică.

Compania și-a explicat alegerea prin faptul că noțiunea de justiție a fost centrul multor dezbateri naționale în anul 2018: justiție rasială, justiție socială, justiție infracțională, justiție economică. În toate conversațiile legate de aceste teme este relevantă întrebarea la ce se referă exact când folosim termenul justiție.

Continuare »

13 ian.

Cuvântul anului 2014 pe Twitter: bae

Pe Twitter sunt prezenţi şi tot felul de boţi (programe automate), iar unii dintre aceştia sunt chiar interesanţi. De exemplu, @lovihatibot monitorizează exprimări de tipul „I love/hate the word X”, @favibot urmăreşte exprimarea preferinţelor pentru anumite cuvinte, iar @nixibot se ocupă de cuvintele despre care mulţi consideră că nici nu există (un indicator pentru cuvinte abia apărute).

Combinând rezultatele celor trei boţi, s-a obţinut un clasament cei mai interesante cuvinte pe Twitter în 2014.

Continuare »

12 aug.

The History of English – Chapter II: The Norman Conquest

Influenţe franceze

© 2021 blog.ro-en.ro