06 nov.

Exemple de utilizare la SearchDictionaries.com

Site-ul SearchDictionaries.com se extinde în permanenţă, atât în ceea ce priveşte conţinutul, cât şi facilităţile oferite. Cea mai recentă noutate majoră o reprezintă exemplele de utilizare.

Când sunt disponibile pentru un termen, exemplele sunt prezentate pe pagini dedicate. Un analizor foarte sofisticat încearcă să înţeleagă fiecare exemplu din punct de vedere sintactic şi să grupeze acele exemple care se potrivesc funcţional. Astfel, modul de utilizare poate fi înţeles mai uşor.

Exemplele sunt extrase din mai multe corpusuri. Unul dintre acestea este original şi creşte în fiecare zi. În acest fel, creşte şi probabilitatea de a avea exemple de utilizare a unui anumit cuvânt sau a unei anumite expresii. În timp, vor fi acoperiţi şi termenii rari, nu doar cei uzuali.

Cu vastele resurse pe care le pune la dispoziţie, SearchDictionaries.com este o resursă deosebit de utilă pentru studierea limbii engleze.

25 mai

Exemple mai bune

După cum probabil ştiţi, dicţionarul englez-român are pentru fiecare termen şi câte o pagină cu exemple, în diferite modalităţi. Ca urmare a unei îmbunătăţiri majore realizată recent, exemplele prezentate sunt mai multe şi mai relevante, fiind în cele mai multe cazuri fraze uzuale. Pentru buna înţelegere a unui termen, este de multe ori edificator atunci când îl vezi în diferite contexte.

Majoritatea exemplelor sunt prezentate numai în limba engleză, având rolul de a evidenţia cum se foloseşte respectivul termen. Totuşi, intenţia este să avem cât mai multe exemple traduse în limba română şi vom insista mai mult în această direcţie. Astfel, informaţiile prezentate vor deveni chiar mai interesante.

© 2024 blog.ro-en.ro