05 apr.

Peste 5000 de participanţi la Shakespeare School Essay Competition

Cea de-a treia ediţie a concursului naţional de creaţie în limba engleză “Shakespeare School Essay Competition” a luat sfârşit. Succesul acesteia se reflectă în numărul foarte mare de participanţi, înregistrându-se 5100 de eseuri în limba engleză de la elevi din peste 350 de localităţi. Competiţia a fost organizată pentru 2 grupe de vârstă: 11-14 ani, respectiv 15-19 ani. În urma participării, elevii au putut intra în cursă pentru o tabără de vară gratuită în Marea Britanie la Cambridge, Oxford, St. Michael’s College sau Harrow House College, în valoare de aproximativ 1400 lire fiecare.

Biletul de intrare în cursă a fost reprezentat de un eseu în limba engleză, iar temele propuse au fost adecvate fiecărei categorii în parte. Elevii de gimnaziu au avut de realizat o descriere a unei lumi perfecte pornind de la 4 imagini sugestive, iar cei mari au avut de scris despre rolul şi importanţa voluntariatului, concursul desfăşurându-se sub egida Anului European al Voluntariatului.

“Suntem copleşiţi de amploarea şi popularitatea pe care a căpătat-o acest concurs şi chiar mai mult, ne-a bucurat să aflăm că vestea competiţiei a depăşit chiar şi graniţele ţării! Avem câţiva participanţi români în prezent rezidenţi în Trieste (Italia), Atena (Grecia), Chişinău sau chiar în Zug (Elveţia)” a spus Adriana Alionte, Director al Shakespeare School.

Potrivit acesteia, faţă de ediţia din 2010, când au fost trimise 3100 de eseuri din 230 de localităţi, anul acesta s-a înregistrat o creştere de peste 60% a numărului de participanţi.

Selecţia eseurilor se va realiza în mai multe runde de către o comisie de jurizare alcătuită din 14 profesori de limba engleză. Cei 20 de finalişti pentru fiecare dintre cele două categorii de vârstă în parte (11-14, respectiv 15-19 ani) se vor anunţa până la data de 20 mai pe blog-ul Shakespeare School. Selecţia finală se va realiza prin interviurile din 28-29 mai, desfăşurate la Shakespeare School în Bucureşti.

“Valul de entuziasm de la toţi participanţii ne insuflă energia de care vom avea nevoie în următoarea perioadă pentru a evalua eseurile primite. Mulţumim tuturor participanţilor pentru că au dovedit că sunt fani adevăraţi ai limbii engleze şi au avut curajul să-şi împărtăşească ideile creative cu noi, dar mulţumiri speciale dorim să le acordăm şi profesorilor care i-au îndrumat! În acest sens, toţi participanţii vor primi diplome de participare, iar profesorii de limba engleză care au trimis minim 10 participanţi la concursul de eseuri vor primi un certificat de merit” a declarat Adriana Alionte, Director al Shakespeare School.

Toate detaliile se regăsesc pe pagina oficială a competiţiei: www.shakespeare-school.ro/concurs.

Adauga un comentariu!



Alte articole pe subiecte similare

© 2024 blog.ro-en.ro