07 aug.

underscore

Semnul _ este numit în engleză „underscore”. Este într-un fel atipic, deoarece nu are un rol în punctuaţia clasică, aşa că e puţin bizară existenţa sa pe toate tastaturile.

Desigur, există o explicaţie. Pentru a marca deosebit unele cuvinte, în textele tipărite se foloseşte scrierea italică (înclinată). Numai că la maşinile de scris, aceasta nu era posibilă. S-a introdus ca alternativă sublinierea, realizată prin tastarea repetată peste cuvintele respective a semnului _ (special realizat pentru aceasta). Când s-au realizat primele tastaturi pentru calculatoare, acestea au mimat maşinile de scris, pentru a face tranziţia comodă, doar că şmecheria cu subliniatul nu mai funcţiona la fel, aşa că adepţii ideii au pus _ la început şi la sfârşit, de exemplu _nota bene_ (unele programe chiar convertesc o astfel de notaţie în italic).

Oricum, semnul şi-a găsit rapid şi alte utilităţi. Cea mai des întâlnită este ca înlocuitor pentru spaţiu, în situaţii când spaţiul nu poate fi folosit (diferiţi identificatori etc). Şi uite aşa, un semn scornit pentru ceva a devenit foarte popular pentru un alt scop.

Adauga un comentariu!



Alte articole pe subiecte similare

© 2024 blog.ro-en.ro