14 apr.

DOOM 2: a se megieși – melană

! a se megieșí (me-gi-e-și) trece în clasa reflexivelor; este învechit și regional, verb cu indicativul prezent el se megieșește, imperfectul el se megieșea și conjunctivul prezent el să se megieșească („a se învecina, a se mărgini”)

* meglenoromâncă (me-gle-no-ro-mân-că) este substantiv feminin cu genitiv-dativul meglenoromâncei și pluralul meglenoromânce („femeie care face parte din populația romanică aflată în sudul Peninsulei Balcanice, în regiunea Meglen”)

! meistersänger vine din germană și se pronunță máistărzengăr; este substantiv masculin cu pluralul meistersängeri („trubadur medieval german”)

* melaminát are două valori morfologice; este substantiv neutru cu pluralul melamináte, dar și adjectiv, masculin cu pluralul melamináți și femininul melaminátă-melamináte; înseamnă „(material plastic) fabricat din melamine”

! melánă e substantiv feminin cu genitiv-dativul melánei și formă de plural în anumite circumstanțe – (sorturi) meláne; este vorba despre o „fibră textilă sintetică cu proprietăți asemănătoare lânii”

Adauga un comentariu!



Alte articole pe subiecte similare

© 2024 blog.ro-en.ro