19 mart.

Traducătorul român în faţa standardului european SR EN 15038

Asociaţia Traducătorilor din România îi invită pe cei interesaţi la o serie de trei seminarii de promovare a standardului SR EN 15038. Seminariile vor avea loc în trei oraşe din România, după cum urmează:

  • Cluj-Napoca – 5 aprilie, Hotel Fullton
  • Bucureşti – 12 aprilie, Hotel Confort Traian, Sala Eliade
  • Braşov – 12 aprilie, Hotel Ambient


Fiecare seminar va cuprinde o prezentare gratuită a standardului SR EN 15038 (orele 9:30-12:00), urmată de un seminar cu plată pe o temă de interes profesional (12:30-17:00). Seria de manifestări este concepută pentru a veni în întâmpinarea traducătorilor interesaţi să afle mai multe detalii despre standardul european SR EN 15038 „Servicii de traducere. Condiţii cerute pentru prestarea serviciului”. Seminariile cu plată, care urmează prezentării standardului, abordează câte o temă de interes pentru traducătorii profesionişti şi de mare actualitate în contextul cerinţelor impuse de noul standard european de servicii pentru traducere. Cei interesaţi pot alege astfel între cele trei manifestări nu numai în funcţie de locul de desfăşurare, ci şi de tematică propusă.

Participanţii la seminarul de la Cluj-Napoca pot afla ce este revizia, care este tehnica de revizie, ce instrumente ne pot ajuta în serviciul de revizie şi de ce standardul SR EN 15038 consacră revizia ca fiind obligatorie în procesul de traducere. Participanţii la seminarul de la Bucureşti vor afla ce este traducerea asistată de calculator, cum se creează o memorie de traducere, o bază de date terminologică, cum poate utiliza traducătorul instrumentele de traducere în munca sa şi de ce tehnologia a căpătat o importanţă deosebită în procesul de traducere contemporan, descris în standardul SR EN 15038. Participanţii la seminarul de la Braşov vor afla cum se poate optimiza serviciul de traduceri autorizate şi care este locul acestuia după adoptarea standardului european SR EN 15038.

Numărul de locuri este limitat. Cei care optează pentru participarea la întregul seminar (prezentare standard + seminar de pregătire profesională) au prioritate şi loc rezervat la prezentarea standardului (gratuită pentru toţi participanţii). Data limită pentru înscriere este 1 aprilie.

Standardul european SR EN 15038 „Servicii de traducere. Condiţii cerute pentru prestarea serviciului” a fost adoptat în România în luna noiembrie 2006, devenind standard românesc.

Taxă de participare:

  • membrii Asociaţiei Traducătorilor din România – 100 lei
  • nemembri – 125 lei
  • taxă de participare + aderare / cotizaţie ATR – 275 lei

Taxa de participare la eveniment include: prânz, pauză de cafea, materiale de prezentare şi suport curs. Taxa de participare este identică pentru toate cele trei seminarii. Pentru doi sau mai mulţi participanţi din aceeaşi firmă se oferă reducere de 10% din taxa de participare.

Prima parte a evenimentului cuprinde o prezentare a standardului SR EN 15038 şi este gratuită pentru toţi participanţii.

Pe durată evenimentului, participanţii vor putea achiziţiona exemplare din standardul SR EN 15038 (versiunea în limba engleză) la preţul de 29 RON, subvenţionat de ATR.

Cei care doresc să participe sau au nevoie de mai multe informaţii, pot scrie la info@atr.org.ro

Adauga un comentariu!



Alte articole pe subiecte similare

© 2024 blog.ro-en.ro