06 iun.

„Stan” adăugat în Oxford English Dictionary graţie lui Eminem

La începutul anilor 2000, Eminem a schimbat peisajul culturii rap. Acum, a făcut oficial acelaşi lucru cu limba engleză. Recent, OED a adăugat termenul „Stan” în baza sa de date, citându-l pe Slim Shady drept cel mai probabil iniţiator al său.

Potrivit lui OED, „Stan” poate fi atât substantiv, cât şi verb. Ca un substantiv, termenul descrie un „fan plin de zel sau obsedat de o anumită persoană celebră”, în timp ce ca verb înseamnă „a fi un plin de zel sau obsedat de o anumită persoană celebră”.

Oxford crede că Eminem este creatorul: la începutul secolului XXI, probabil cu aluzie la piesa „Stan” din 2000 a rapperului american, Eminem, despre un fan obsedat.

Pentru cei care nu-şi amintesc, „Stan” este o melodie de pe LP-ul „Marshall Mathers”, al lui Eminem. Împreună cu artista din Marea Britanie Dido şi o instrumentaţie 45 King, care probabil se simte acum mai bântuitoare decât ar trebui, piesa îl are în centru pe Eminem cântând rap din perspectiva lui „Stan”, un amalgam al tuturor fanilor săi cei mai nebuni şi mai obsedaţi din lume.

În cântec, Stan îl iubeşte pe Eminem mai mult decât pe propria lui iubită şi îi scrie scrisori constant, fără să primească răspuns. În cele din urmă, îşi ucide prietena însărcinată, frustrat de faptul că Eminem nu îi răspunde la multele sale scrisori (de fapt, răspunde într-un final, dar este prea târziu).

Dar, în ciuda mesajului deprimant asociat cântecului, termenul a continuat să devină din ce în ce mai răspândit de-a lungul anilor, cu o asociere mai pozitivă. Astăzi, este folosit de fan-cluburi pentru a descrie persoanele care sunt extrem de dedicate muzicienilor sau celebrităţilor iubite de aceştia.

Recunoscând omniprezenţa termenului, editorii de la OED au spus că ar fi adăugat termenul de acum doi ani. Acum, au şi pus-o în practică.

Adauga un comentariu!



Alte articole pe subiecte similare

© 2024 blog.ro-en.ro