07 oct.

Românii sunt pe primele trei locuri în lume la testul de limba engleză IELTS

Peste 1.2 milioane de persoane din întreagă lume au susţinut testul IELTS (International English Language Testing System) în 2008, printre aceştia remarcându-se şi românii care au obţinut un punctaj foarte mare la proba de comunicare scrisă în limba engleză şi la cea de înţelegere a mesajelor scrise. Acest punctaj îi clasează pe primele trei locuri la nivel mondial, alături de germani şi lituanieni.

Abilitatea practică a românilor de a înţelege mesajele scrise în limba engleză a fost răsplătită cu locul al doilea, după germani. Scorul mediu obţinut la această categorie a fost de 7.08 puncte, pe o scală de la 1 la 9. În ceea ce priveşte exprimarea scrisă în limba engleză, românii s-au clasat pe locul al treilea, după germani şi africani, cu un scor mediu de 6.39 puncte. Nivelul obţinut de români la testul IELTS relevă faptul că au competenţe ligvistice foarte avansate ceea ce le permite să studieze subiecte complexe precum medicină, la universităţi cu predare în limba engleză.

Punctajele obţinute la testele IELTS în 2008 arată o creştere semnificativă a nivelului de pregătire a candidaţilor din întreagă lume. Nu există candidaţi respinşi la IELTS, fiecare competenţă ligvistică, înţelegerea mesajelor scrise şi orale, exprimarea scrisă şi orală – fiind evaluată şi notată cu puncte pe o scală de la 1 la 9. Scorul final obţinut de candidat este o medie a punctelor realizate pentru fiecare competenţă lingvistică.

Roxana Marinescu, IELTS Examiner Trainer pentru România, explică punctajul mare: numărul în continuă creştere a celor care dau testul IELTS este motivat de beneficiul practic al acestuia. Certificatul IELTS este cea mai bună metodă de a dovedi abilitatea de a utiliza limba engleză în situaţii reale din viaţa cotidiană. Succesul obţinut de români la testele de anul trecut ilustrează faptul că mulţi români aleg engleza ca principală limbă internaţională care îi poate ajuta în multe situaţii. Majoritatea românilor care studiază în afara României preferă să înveţe în limba engleză.

De asemenea, engleza este folosită cel mai des în mediul de afaceri internaţional, iar românii care lucrează în companii multinaţionale sau au afaceri internaţionale utilizează limba engleză în activitatea lor zilnică. Rezultatele excelente obţinute de români la testele IELTS sugerează faptul că România va juca un rol din ce în ce mai important în economia globală.

IELTS este Sistemul Internaţional de Testare a Limbii Engleze, lider mondial în acest domeniu. Aproximativ 6000 de instituţii recunosc IELTS ca fiind un indicator sigur şi valid al abilităţilor de comunicare în limba engleză pentru acreditări educaţionale, profesionale sau de imigrare. IELTS este susţinut în peste 125 ţări, fiind administrat în comun de trei instituţii: British Council, IDP – IELTS Australia şi Universitatea Cambridge ESOL Examinations.

Testul IELTS acoperă cele patru abilităţi lingvistice: înţelegerea mesajelor scrise şi orale, exprimarea scrisă şi orală. După testare, candidaţii primesc un raport cu rezultatul examinării IELTS. Candidaţii pot alege între cele două module, IELTS Academic şi IELTS General Training. IELTS Academic evaluează cât de pregătit este candidatul pentru a studia sau a preda în limba engleză la nivel preuniversitar sau postuniversitar. Admiterea pentru cursurile preuniversitare sau postuniversitare se realizează pe baza certificatului IELTS Academic.
Modulul General Training se concetreaza pe abilităţile necesare într-un context social şi educaţional mai larg. Este potrivit pentru candidaţii care aleg ţări vorbitoare de limbă engleză pentru studii gimnaziale şi liceale, pentru cei care lucrează sau participă la programe de pregătire profesională sau pentru cei care vor să imigreze în Australia, Canada, Noua Zeelandă sau Marea Britanie.

Toate testele sunt notate cu cifre pe o scală de la 1 (cel mai mic punctaj) la 9 (cel mai mare punctaj posibil).

Printre instituţiile guvernamentale şi profesionale care acceptă sau cer testul IELTS se numără: Departamentul Australian pentru Imigrări şi Cetăţenie (DIAC), Fondul Monetar Internaţional, Maersk, Serviciul de Imigrări a Noii Zeelande, Shell, Citizenship and Immigration Canada, Australian and General Medical Council, Commission on Graduates of Foreign Nursing Schools and National Council of State Boards of Nursing (NCSBN), USA, UK Home Office Border agency.

Adauga un comentariu!



Alte articole pe subiecte similare

© 2024 blog.ro-en.ro