13 apr.

Cum să învăţăm gramatica engleză

Sfaturi practice

08 ian.

person, persons, people, peoples

Una dintre cele mai cunoscute forme neregulate de plural în limba engleză este „people” – pentru „person„. Majoritatea profesorilor insistă că pluralul lui „person” nu este „persons„, aşa cum se formează pluralul în mod regulat, ci „people„.

De fapt, cuvântul „persons” există şi este pluralul lui „person„. Iniţial, „persons” se folosea pentru un anumit număr de persoane, în timp ce „people” era termenul potrivit pentru grup indefinit de persoane (să nu uităm că „people” înseamnă în primul rând „populaţie”, „popor”). Însă, în ultima vreme, „people” ia tot mai mult rolul lui „persons”, poate şi din cauza accentului prea mare ca s-a pus asupra lui. Totuşi, „persons” nu a ieşit complet din uz, fiind încă folosit în domeniul juridic etc.

Ca să fie şi mai dificil pentru cei care învaţă limba engleză, cuvântul „people” are la rândul său plural: „peoples„. Aşadar, trebuie avut grijă: „10 peoples” nu înseamnă „10 persoane„, ci „10 popoare„. Pentru „10 persoane„, corect este „10 people„. După cum se observă, „people” este singular sau plural în funcţie de sensul pe care îl are în context.

© 2024 blog.ro-en.ro