14 iun.

Premiile concursului Shakespeare School Essay Competition 2011

Centrul de învăţare a limbii engleze Shakespeare School a premiat vineri, 10 iunie 3011, cele mai bune eseuri în limba engleză din totalul celor peste 5100 trimise în cadrul concursului de creaţie „2011 Shakespeare School Essay Competition„, organizat pe două categorii de vârstă: 11-14 ani, respectiv 15-19 ani.

În cadru festiv, s-au acordat premii câştigătorilor pentru fiecare categorie de vârstă: locurile I, II şi III, menţiuni, premiul juriului, dar şi premii speciale. Premiile competiţiei au fost substanţiale, constând în şcoli de vară de limba engleză timp de 2 săptămâni în Anglia, în valoare de peste 1500 euro. Marii câştigători au ocazia să meargă în tabere de vară în faimoasele oraşe universitare Oxford sau Cambridge (locurile I si II de la grupa de vârstă 15-19 ani) şi la St. Michael’s College sau Harrow House International College (locurile I si II la grupa de vârstă 11-14 ani). La festivitatea de premiere au fost invitaţi finaliştii şi însoţitorii lor, alături de reprezentanţii mass-media, sponsorii competiţiei, precum şi partenerii media.

De asemenea, premianţii vor putea urma gratuit şi cursuri intensive de limba engleză pe parcursul verii, în Bucureşti, oferite de Shakespeare School. Alături de acestea, au fost oferite taxe de examen Cambridge de la British Council, cărţi în limba engleză şi dicţionare de la librăria Cărtureşti şi Fischer Internaţional, precum şi articole sportive de la Puma România.

“Competiţia a fost una extrem de strânsă, juriul având o misiune grea. Eseurile primite s-au remarcat prin originalitate şi creativitate, de aceea merită toată aprecierea. Lucrările primite au fost citite şi analizate de o comisie de profesori de la Shakespeare School, pe parcursul mai multor runde de evaluare, iar la departajarea concurenţilor s-a avut în vedere respectarea temei, corectitudinea limbii, vocabularul, organizarea şi coeziunea, originalitatea şi impresia generală”, precizează directorul Shakespeare School, Adriana Alionte. Din cele peste 5100 de eseuri primite de centru s-au evidenţiat un număr de 40 de finalişti, care au fost invitaţi şi la un interviu în limba engleză la Shakespeare School, pentru departajarea finală.

Shakespeare School a lansat pe 7 februrie 2011 concursul de creaţie în limba engleză „Shakespeare School Essay Competition” sub egida Anului European al Voluntariatului şi participarea a fost gratuită. În toată această perioadă Shakespeare School a fost în dialog cu mulţi dintre concurenţi prin intermediul blogului său. Concurenţii au mărturisit că au considerat subiectele ca fiind foarte atrăgătoare, de actualitate şi de aceea au participat în număr atât de mare: cei între 11-14 ani au avut de realizat o descriere a unei lumi perfecte pornind de la patru imagini sugestive, iar cei între 15-19 ani au avut de scris despre rolul şi importanţa voluntariatului.

„Acest concurs se află la a treia ediţie şi dorim să îl organizăm în fiecare an, devenind astfel o tradiţie pentru Shakespeare School. Suntem bucuroşi şi mândri deoarece competiţia de creaţie în limba engleză a făcut înconjurul ţării. Cu această ocazie, am constat că avem mulţi copii excepţionali şi îndrăgostiţi de limba lui Shakespeare. Îi felicităm şi pe toţi profesorii care au informat copii şi i-au îndrumat să participe. Toţi cei care au trimis eseuri au primit certificate care să ateste efortul lor de a participa la un concurs naţional de creaţie în limba engleză”, a declarat Adriana Alionte, director general la Shakespeare School.

A treia ediţie a concursului naţional de creaţie în limba engleză organizat de Shakespeare School a căpătat o amploare naţională şi mai mare decât ediţiile precedente, strângând eseuri de la mii de elevi români din peste 350 de localităţi.

Adauga un comentariu!



Alte articole pe subiecte similare

© 2024 blog.ro-en.ro