25 sept.

Oxford English Dictionary le cere tinerilor să explice argoul modern

Oxford English Dictionary a documentat limba engleză de mai bine de un secol și este cel mai mare dicționar de acest fel. Cu toate acestea, argoul în lumea rețelelor sociale pare întotdeauna cu un pas înainte. Venerabilul OED a lansat un apel către adolescenți în speranța că aceștia pot da o mână de ajutor legat de argoul alunecos, cum ar fi “hench” și “dank”.

Citând scopul dicționarului “de a înregistra termeni distinctivi care modelează limbajul, vechi și nou, oficial și neoficial”, OED a spus că termenii argotici au fost mereu pentru editori o provocare. Limbajul tinerilor din ziua de azi este “în special eluziv”, întrucât termenii se schimbă rapid și metodele de comunicare cum ar fi Snapchat și WhatsApp fac și mai dificilă monitorizarea vocabularului în perpetuă schimbare.

În apelul făcut, dicționarul cere copiilor și adolescenților să trimită exemple ale termenilor argotici din prezent, fie în Twitter la #youthslangappeal, fie via site-ului său. Și adulții sunt invitați să contribuie dacă au exemple de tineri care folosesc “termeni ce vă sunt complet nefamiliari sau termeni familiari folosiți în moduri nefamiliare”.

Editorul senior al OED, Fiona McPherson, a declarat:

Lexicografii sunt obișnuiți să observe și să înregistreze modificările unei limbi. Totuși, e ceva în mod special inovator și eluziv în felul în care tinerii adaptează vocabularul existent pentru a fabrica cuvinte noi și procedând astfel creează ceea ce pare a fi un lexicon secret pentru cei care nu au cunoștință. Dat fiind că mulți dintre noi, cei de la OED, au lăsat de mult timp în urmă anii adolescenței, cine e cel mai potrivit să ne ajute în a identifica termeni și sensuri noi creative decât cei care le-au creat și folosit de prima oară?

Adauga un comentariu!



Alte articole pe subiecte similare

© 2024 blog.ro-en.ro