01 apr.

Nu vă va veni să credeţi ce cuvinte se găsesc în dicţionar

Aşezaţi-vă comod, pentru că o să râdeţi cu gura până la urechi (LOL) când veţi descoperi cuvintele care au fost incluse în Oxford Dictionaries Online (ODO).

Site-ul web, proprietate a Oxford University Press, este actualizat zilnic pe măsură ce termeni noi sunt observaţi că sunt în uz suficient de frecvent.

Să aruncăm o privire la câţiva termeni incredibili incluşi în ODO:

Blamestorming este o metodă de identificare colectivă a unui vinovat pentru o greşeală pe care nimeni nu e dornic să şi-o recunoască. Apare deseori sub forma întâlnirlor dintre colegii de serviciu, strânşi la un loc pentru a găsi un ţap ispăşitor.

Bootylicious este definit ca „atractiv din punct de vedere sexual” (originile sale datează din anii ’90).

Bouncebackability este abilitatea de a-şi reveni când eşti aproape învins într-o competiţie.

Cyberslacking se defineşte prin utilizarea facilităţilor şi accesului la Internet ale unui angajat pentru activităţi personale în timpul orelor de lucru.

Ego-surfing presupune căutarea pe internet a referinţelor legate de propriul nume şi legături care duc la site-ul web personal.

Frankenfood reprezintă o mâncare care conţine ingrediente modificate genetic (de la Frankenstein şi food).

Gaydar este definit drept „abilitate presupusă a homosexualilor de a se recunoaşte reciproc prin detalii care nu bat la ochi” (originea datează din anii ’80).

Girl crush reprezintă „o legătură intensă şi în mod obişnuit fără conotaţie sexuală sau admiraţia simţită de o femeie sau o fată pentru o alta”.

Grrrl este definit drept „o femeie tânără privită drept independentă şi puternică sau agresivă” (originea datează din anii ’90).

Lookism este definit ca „idee preconcepută sau discriminare pe baza înfăţişării unei persoane”.

Meatspace înseamnă spaţiul fizic, opus celui virtual.

Mini-me desemnează o persoană care seamănă îndeaproape cu o versiune mai tânără a alteia (de la personajul interpretat de Verne Troyer în seria de filme „Austin Powers”).

Muggle apare în romanele lui J.K. Rowling şi reprezintă o persoană care nu posedă puteri magice şi de aici folosirea sa largă şi cu sens aluziv, adică o persoană căreia îi lipseşte o calitate anume sau care este privită ca fiind inferioară dintr-un anumit punct de vedere.

Prebuttal este negarea unei acuzaţii înainte ca aceasta să fie adusă. Dacă analizăm mai atent sensul definiţiei, zicem că-i o nebunie, până când ne dăm seama că acest fapt îl fac politicienii şi astfel definiţia aceasta capătă sens.

Riffage desemnează acorduri de chitară.

Screenager este adolescentul care are aptitudini legate de folosirea calculatorului (de la screen cu sufixul -ager, similar cu teenager).

Squee înseamnă „a exprima o încântare sau o bucurie fără limite” (datează din anii ’90).

Threequel este cea de-a treia carte, ori cel de-al treilea film sau eveniment dintr-o serie (sequel îl desemnează pe cel de-al doilea). Să mulţumim celor de la Hollywood pentru că şi-au adus contribuţia la inventarea unui cuvânt cu totul nou. Şi acum ce va urma? „Fourquel”? „Quadrology”?

Adauga un comentariu!



Alte articole pe subiecte similare

  • any way, anyway, anyways: Dacă seamănă, nu înseamnă că este acelaşi lucru - ceea ce se poate spune şi ...
  • sight, site: Chiar şi vorbitorii nativi confundă uneori cuvintele "sight" şi "site", dat fiind că seamănă atât ...
  • UFO / OZN: În limba engleză, UFO este abreviere de la Unidentified Flying Object. În limba română, echivalentul ...
  • real, really: Diferenţa în limba engleză dintre cuvintele "real" şi "really" nu este evidentă pentru toată lumea. ...
  • hard, hardly: În limba engleză, adverbele pot fi înşelătoare. Zici că te-ai prins cum să le recunoşti ...

© 2024 blog.ro-en.ro