21 dec.

Liceenii din Timişoara au o alternativă pentru engleza de la bacalaureat

Liceenii scapă de proba de competenţă lingvistică de la bacalaureat dacă prezintă un certificat internaţional de limba engleză din lista celor 13 aprobate de Ministerul Educaţiei pentru bacalaureatul din 2011.

Trei dintre examenele LCCI de la London Chamber of Commerce and Industry se regăsesc pe această listă. LCCI este oferit de EDI – o instituţie acreditată de guvernul britanic şi care lucrează îndeaproape cu ministerele educaţiei din mai multe ţări. Calificările LCCI sunt recunoscute în 120 de ţări de către universităţi de renume şi companii importante.

Centrul de limbi străine ExamPlus din Timişoara oferă cursuri de pregătire pentru certificatele LCCI. De asemenea, ExamPlus organizează şi examenele LCCI care pot înlocui proba de engleză de la bacalaureat.

„Susţinem această iniţiativă, în primul rând pentru a veni în sprijinul liceenilor. Aglomerarea examenelor din vară poate fi stresantă. Având posibilitatea de a da un examen înainte, la o dată stabilită împreună cu liceeni, aceştia se pot concentra pe celelalte probe de la bacalaureat. Un părinte trebuie să se gândească şi la faptul că un certificat LCCI este valabil pe viaţă, iar costul este mai mic decât al altor certificări de acest gen”, spune Ania Pop, Director Executiv la ExamPlus.

ExamPlus, centru acreditat LCCI, oferă din 2006 cursuri generale de limbi străine pentru copii, adolescenţi şi adulţi precum şi cursuri de pregătire pentru examene internaţionale (Cambridge, Goethe, LCCI).
De asemenea oferă cursuri de engleză şi germană business pentru companii. Mai multe detalii despre centrul de limbi străine ExamPlus se pot găsi pe www.examplus.ro.

Adauga un comentariu!



Alte articole pe subiecte similare

© 2024 blog.ro-en.ro