15 iul.

Hispanic, Latino, Chicano

Prin „Hispanic” se înţelege orice persoană care provine dintr-o ţară vorbitoare de limba spaniolă. Americanii confundă uneori semnificaţia acestui termen, numindu-i astfel pe cei din America Latină. Aceasta este o greşeală cel puţin din două puncte de vedere: nu îi include pe spanioli, dar îi include pe brazilieni (care fiind vorbitori de limba portugheză, nu sunt hispanici).

Persoanele din America Latină se numesc corect în limba engleză „Latino„. Ca o particularitate, persoanele care locuiesc în S.U.A., dar sunt originare din Mexic sunt denumite „Chicano„. Deoarece majoritatea populaţiei hispanice din S.U.A. provine din Mexic, aceşti trei termeni sunt uneori confundaţi între ei.

De reţinut că toţi cei trei termeni se scriu în limba engleză cu prima literă majusculă, regulă ce nu se aplică şi în limba română atunci când sunt denumite grupuri etnice.

Adauga un comentariu!



Alte articole pe subiecte similare

  • genius: În limba engleză, un geniu este numit "genius". Deoarece cuvântul este preluat din limba latină, ...
  • e.g., i.e.: Abrevierile "e.g." şi "i.e." sunt destul de des întâlnite în limba engleză (şi nu numai), ...
  • democrat, democratic: Cuvintele "democrat" şi "democratic" nu par să ridice vreo dificultate. Totuşi ascund mici capcane... În limba ...
  • Caucasian / caucazian: "Caucasian" în limba engleză, respectiv "caucazian" în limba română, înseamnă caracteristic pentru grupurile rasiale cu ...
  • Prima literă mare: Există mai multe situaţii în care un cuvânt trebuie scris cu "prima literă mare" (iniţială ...

© 2024 blog.ro-en.ro