23 iun.

Engleza prin Teatru 2015

Un nou eveniment organizat de Mara Study Turism în colaborare cu Bezna Theatre din Marea Britanie are loc în perioada 25 iunie-5 iulie 2015, la Bran, unde se reunesc copii din România, Moldova şi SUA şi regizori din Marea Britanie, în Programul Educaţional „Engleza prin Teatru” („English through Theatre”).

Principala activitate a programului de dezvoltare personală de la Bran este pregătirea spectacolului de teatru în limba engleză sub toate aspectele sale: arta actorului, mişcare, dicţie, costume, decoruri.

Primele ediţii ale programului de teatru în limba engleză au fost foarte apreciate de către copiii participanţi şi părinţi deopotrivă. Tinerii regizori britanici au reuşit să insufle copiilor dragostea pentru arta teatrală şi pentru geniul lui Shakespeare, să le descopere şi să le cultive talentul, creând împreună spectacole deosebite în limba engleză. S-au montat piesele de teatru „Visul unei nopţi de vară” şi „Macbeth” de William Shakespeare.

Sânziana Konig, regizor, coordonatorul programului „English through Theatre” din 2014, spune: „Pasiunea și devotamentul copiilor au egalat dragostea noastră pentru teatru, lucru la care mă așteptam. Am avut un grup minunat, copii cu personalități puternice și fascinante care au reprezentat cu mândrie tineretul românesc.”

Anul acesta, la a III-a ediţie, regizorii doresc o abordare modernă a unor subiecte actuale care afectează direct viaţa participanţilor. În loc să pornească de la un text pentru a crea spectacolul, regizorii vor porni de la ideea centrală „De ce facem rău?” şi în jurul ei, împreuna cu copii, vor țese o serie de scene contemporane care să ilustreze această idee. Copii vor analiza, recrea și juca situații de viață pe care le-au întâlnit, încercând să-i înțeleagă atât pe cei din jurul lor cât și pe ei înșiși. În spectacolul final se vor folosi texte britanice contemporane care ilustrează cel mai bine situațiile propuse de către copii. Astfel, participanții sunt încurajați să vadă care este rolul social al teatrului și să-și descopere potențialul actoricesc.

Toate acestea se vor întâmpla doar în limba engleză, copiii având posibilitatea să comunice permanent cu vorbitori nativi.

Important este faptul că, din acest an, programul iniţiat de Mara Study şi Bezna Theatre a început să capete aspect internaţional, şi nu numai la faptul că cei doi coordonatori sunt regizori vorbitori nativi din Marea Britanie, ci şi pentru că participă copii din alte ţări.

Adauga un comentariu!



Alte articole pe subiecte similare

© 2024 blog.ro-en.ro