21 mart.

Dicţionarul Sideways ne învaţă termeni din tehnologie prin analogie

Compania părinte a motorului de căutare Google, Alphabet, şi The Washington Post au anunţat un nou instrument conceput pentru a ajuta publicul larg să înţeleagă termenii de multe ori inducători în eroare folosiţi atunci când se discută de securitatea cibernetică.

Denumit Dicţionarul Sideways, acesta a fost realizat ca parte dintr-o colaborare între incubatorul Jigsaw de la Google şi Washington Post. Dat fiind că firmele şi cercetătorii în securitate nu au reuşit să informeze publicul ce înseamnă de fapt „DDoS”, „zero-day” şi „backdoor”, echipa s-a decis să construiască un instrument care îi ajută pe utlizatori să fie informaţi cu privire la definiţiile termenilor cheie.

Dicţionarul Sideways este accesibil online. Puteţi naviga printr-o listă de termeni incluşi sau începe să introduceţi o anumită definiţie. În jur de 75 de cuvinte sunt prezentate acum pe site, dar numărul va creşte în timp.

În timp ce site-ul vă ajută atunci când ştiţi ce căutaţi, Dicţionarul Sideways este probabil cel mai util ca extensie a browserului. Odată ce aţi instalat extensia – disponibil numai pentru Chrome deocamdată – termenii cheie recunoscuţi pe siteuri vor fi subliniaţi. Mişcând mouse-ul deasupra cuvântului, se afişează definiţia sa, permiţând utilizatorilor cu o minte mai puţin tehnică să înţeleagă rapid despre ce este vorba în articol.

Dicţionarul Sideways se bazează în principal pe analogii care fac termenii complecşi imediat abordabili. Folosirea de metafore şi comparaţii va face articolele detaliate despre cyber-securitate accesibile unui public mult mai larg, oferind mai multor persoane şansa de a aprecia implicaţiile problemelor importante.

Jigsaw încurajează utilizatorii să ajute şi să vină cu analogii pentru alţi termeni. Puteţi să vă conectaţi pe site cu un cont Google sau Facebook şi să trimiteţi o definiţie pentru a fi aprobată. Fiecare termen trimis este moderat pentru a se asigura că este relevant şi precis. Termenii pot primi mai multe definiţii, deoarece acestea pot fi explicate prin mai multe analogii diferite. Washington Post va fi responsabil pentru toate moderările editoriale.

Alfred Malmros de la Jigsaw a declarat:

Cu cât ne putem crea un vocabular în comun în jurul tehnologiei, cu atât mai mult vom fi capabili să înțelegem cum remodelează lumea noastră. Inovația care se dezvoltă din industria tehnologiee este uimitoare, însă ne întoarcem deseori la jargon pentru a explica conceptele noi. Sideways vrea să schimbe acest lucru.

Cu toate că de site vor beneficia utilizatorii fără prea multă experienţă, persoanele familiarizate cu tehnologie ar putea fi, de asemenea, interesate de noul mod de gândire despre jargon pe care Sideways îl introduce.

Adauga un comentariu!



Alte articole pe subiecte similare

  • Noutăţi la interfaţă: Am adăugat la interfaţa dicţionarelor bilingve câteva facilităţi, menite să facă utilizarea mai practică şi ...
  • Corecţii la căutare: Am extins informaţiile prezentate atunci când nu sunt disponibile rezultate pentru o căutare în dicţionarul ...
  • Actualizare dicţionare bilingve: Dicţionarul român-englez şi dicţionarul englez-român au fost actualizate, cuprinzând fiecare încă 7000 de sensuri noi. ...
  • Exemple mai bune: După cum probabil ştiţi, dicţionarul englez-român are pentru fiecare termen şi câte o pagină cu ...
  • Noi termeni englezeşti în franceză: Tendinţa de a introduce cuvinte din limba engleză în limba franceză este o problemă controversată ...

© 2024 blog.ro-en.ro