27 mai

Cuvinte amuzante în limba engleză

V-aţi aflat vreodată în situaţia în care şeful sau prietenul vostru spune ceva serios şi voi vă concentraţi asupra unui singur cuvânt şi vă abţineţi din răsputeri să nu râdeţi? E normal ca termeni care sunt ortografiaţi greşit să îşi schimbe sensul şi să ne facă să râdem, însă ştiţi că există câteva cuvinte care vă vor face să râdeţi şi să le căutaţi sensul?

Probabil că veţi fi surprinşi să descoperiţi că definiţiile termenilor mai ciudaţi în engleză nu au nicio legătură cu felul în care cuvântul sună. Iată câteva dintre definiţiile termenilor bizari şi amuzanţi din limba engleză.

Lollygagging: Ce v-a trecut prin cap în acest moment? Nu credeţi că e ceva de genul LOL sau un termen care nu face parte din niciun dicţionar? „Lollygagging” se află deja la pagina literei L din dicţionar ca unul dintre cuvintele amuzante având sensul de „a petrece timpul fără niciun scop sau a trândăvi”. Acum simţiţi că definiţia se potriveşte termenului, aşa-i?

Nincompoop: Aţi remarcat şi ultimele patru litere? Atunci, cum veţi evita acesta termen în timp ce luaţi în consideraţie definiţiile cuvintelor ciudate din engleză? Sensul său nu are, de fapt, nicio legătură cu ceea ce aţi crezut că ar fi, ci înseamnă „nătărău”, „bleg”. Acesta este unul dintre cuvintele hilare din dicţionarul termenilor amuzanţi care-i face pe oameni să râdă.

Sprocket: Aţi auzit vreodată de acest cuvânt? Nu are nimic de-a face cu „rocket”, ci este vorba de profilul unei roţi cu dinţi prin care trece un lanţ. Orice roată cu proiecţie radială prin care trece un lanţ este „sprocket”.

Phenolphthalein: Dacă-i întrebaţi pe elevi ce i-a făcut să râdă la ora de chimie, majoritatea s-ar putea să vă răspundă „phenolphthalein”. Încercaţi să ortografiaţi cuvântul şi în majoritatea cazurilor veţi fi nedumeriţi, indiferent cât de siguri pe voi sunteţi.

Googol: Hei, nu-i greşeală de ortografie şi, nu, nu am scris „Google” greşit. E chiar „googol” şi are legătură cu matematica, fiind cel mai mare număr cu un nume – „googoleplex”, care este alintat „googol”. Valoarea sa este 1 urmat de 100 zerouri.

Discombobulate: Puteți să rămâneți serioși dacă șeful vă întreabă: „Are you trying to discombobulate me?” Dacă răspunsul este nu, atunci probabil nu știți sensul cuvântului. Da, șeful vorbea serios. V-a întrebat dacă îl confundați sau desconsiderați.

Iată alte câteva cuvinte amuzante dintr-un motiv sau altul:
Anencephalous – absența creierului
Borborygmus – stomacul care ghiorțăie
Brouhaha – răspuns zgomotos
Canoodle – îmbrățișare și sărutare
Cantankerous – temperament vulcanic sau nesuferit
Crudivore – persoană care mănâncă mâncare crudă
Doozy – ceva cu adevărat bun
Fartlek – sistem de antrenament pentru alergători
Flummox – a rămâne perplex sau a se minuna
Gobbledygook – limbaj fără sens sau înțeles
Kerfuffle – scandal sau agitație medie ca intensitate
Klutz – persoană stângace sau prostănacă
Lickety-split – pe cât de repede posibil
Mollycoddle – a trata pe cineva cu indulgență
Pratfall – căzătură în șezut sau acțiune stânjenitoare
Rambunctious – entuziasmat sau exuberant în mod necontrolat
Shenanigan – comportament prostesc
Skullduggery – înșelătorie, escrocherie

Adauga un comentariu!



Alte articole pe subiecte similare

© 2024 blog.ro-en.ro