12 iun.

Cuvântul anului printre copii în 2018

În fiecare an, Oxford Dictionaries pentru copii se reunește cu BBC Radio 2 pentru secțiunea 500 de cuvinte – o competiție națională care descoperă scriitorii tinerele talente. După ce au fost analizate 134.790 povestiri scurte trimise din ianuarie, termenul „plastic” a fost desemnat cuvântul anului 2018 ales de copii.

„Plastic” a fost ales din pricina unei creșteri semnificative a folosirii acestuia (mai mult de 100% de la concursul din 2017), conștientizarea și pasiunea pe care copiii le-au demonstrat pentru problemele legate de mediul înconjurător și soluțiile creative pe care le-au furnizat în poveștile lor. Aceștia folosesc „plastic” într-un fel emoționant, exprimând felul în care înțeleg ei dezastrul pe care poluarea îl provoacă vieții marine.

„Plastic” apare în titluri de povești închipuite, cum ar fi „The Plastic Shore” („Țărmul de plastic”), „The Mermaid’s Plastic Mission” („Misiunea de plastic a sirenei”) și „The Evil Mr Plastic” („Răufăcătorul Domn Plastic”), alături de imagini puternice care și-au făcut apariția pe parcursul istorisirilor.

Vineeta Gupta, director al secțiunii pentru copii a Oxford Dictionaries spune:

Limbajul dă putere copiilor, le oferă o voce prin care să-și exprime pasiunile și opiniile cărora le-au imprimat un efect puternic în acest concurs de 500 de cuvinte de la Radio 2 Breakfast Show. Copiii au demonstrat că sunt foarte conștienți de impactul pe care plasticul îl are asupra mediului și cum le va afecta viitorul. Și-au folosit poveștile să născocească imagini ca să combată această problemă și să aducă o schimbare în lumea lor.

Prezentatorul BBC Radio 2, Chris Evans, adaugă:

„Plastic” e un cuvânt al anului fantastic! Vedem cât de mulți tineri de azi din Marea Britanie și cât incredibil de implicați sunt față de lumea din jurul lor. Analiza topului celor 500 de cuvinte este mereu fascinantă și ne oferă detalii profunde despre modurile creative în care copiii folosesc limbajul.

Adauga un comentariu!



Alte articole pe subiecte similare

© 2024 blog.ro-en.ro