09 sept.

Conferinţa internaţională „PLUS-VALOR – Valorificarea limbilor străine prin plurilingvism”

Societatea Română pentru Educaţie Permanentă organizează la Iaşi, pe 9 octombrie 2009, conferinţa internaţională „PLUS-VALOR – Valorificarea limbilor străine prin plurilingvism”.

Conferinţa este organizată ca parte a proiectului european cu acelaşi nume, PLUSVALOR, coordonat de Universitatea Catolică „Sacro Cuore” din Milano, Italia, beneficiind de un parteneriat internaţional format din organizaţii din Ungaria, România şi Olanda. Proiectul este co-finanţat de Uniunea Europeană, în cadrul programului „Învăţarea pe toată durata vieţii” (număr de referinţă 143368-2008-IT-KA2-KA2MP).

Plecând de la valoarea europeană a plurilingvismului, conform căreia toate limbile reprezintă moduri la fel de valoroase de comunicare şi exprimare a identităţii, conferinţa internaţională „PLUS-VALOR – Valorificarea limbilor străine prin plurilingvism” îşi propune să creeze dezbateri asupra învăţării limbilor străine în vederea promovării plurilingvismului şi înţelegerii interculturale în Europa.

Temele conferinţei sunt:
– Provocările plurilingvismului: teorie şi practică în Europa
– Diversitatea lingvistică şi culturală în Europa
– Bune practici de predare a limbilor străine în Europa. Studii de caz.
– Plurilingvism şi înţelegere reciprocă în Europa
– Politici educaţionale în domeniul învăţării limbilor străine: implementarea Cadrului European Comun de Referinţă pentru Limbi Străine în ţările europene.

Pentru participare, este necesară înscrierea pe site-ul conferinţei, la adresa: http://www.srep.ro:800/plusvalor/ (secţiunea „Formular de înscriere”). Înregistrarea pe site-ul conferinţei şi trimiterea rezumatului lucrării se vor face până pe 15 septembrie 2009, trimiterea lucrării finale urmând să se facă până la data de 25 septembrie 2009.

Rezumatul şi lucrarea finală trebuie redactate în limba engleză şi vor fi
trimise în format electronic la adresa de email: office@srep.ro. Limba oficială a conferinţei va fi limba engleză.

Nu se percepe taxă de înscriere. Organizatorii asigură prânzul şi pauza de cafea. Transportul şi cazarea vor fi suportate de către participanţi. Conferinţa va avea loc în sala de conferinţe a Grupului Şcolar Agricol „Mihail Kogălniceanu”, Miroslava, judeţul Iaşi.

Puteti găsi mai multe informaţii despre proiect pe site-ul conferinţei.
Alte lămuriri le puteţi solicita la adresa de email: office@srep.ro .

Adauga un comentariu!



Alte articole pe subiecte similare

© 2024 blog.ro-en.ro