02 oct.

Centrul de Limbi Străine A_BEST a obţinut acreditare pentru testele ECL

În septembrie 2012, Centrul de Limbi Străine A_BEST a primit acreditare pentru desfăşurarea examenului ECL (European Consortium for the Certificate of Attainment in Modern Languages), o testare de limbă recunoscută internaţional. Astfel, persoanele care vor să lucreze în străinătate, dar şi cele interesate de studii peste hotare se pot înscrie la testele ECL, ce vor avea loc în luna decembrie 2012.

Testele ECL se adresează elevilor, studenţilor, adulţilor şi tuturor celor care doresc să obţină un certificat de recunoaştere a competenţelor lingvistice într-o limbă străină. Cei care vor să participe la un astfel de test, pot alege între limbile engleză, franceză, germană, spaniolă, italiană, română, polonă, slovacă, sârbă, rusă, bulgară, croată, maghiară şi cehă. Totodată, testele lingvistice sunt realizate şi evaluate de o universitate de prestigiu din ţara de origine pentru fiecare limbă în parte.

Orice categorie socială, de la elevi până la salariaţii adulti, poate participa la examenele ECL. Ele testează capacitatea orală şi scrisă prin care folosim o limbă străină în comunicarea de zi cu zi. Subiectele pot fi practice, profesionale şi personale, cu un grad de complexitate diferit. Cunoscut şi sub denumirea de „paşaport lingvistic”, certificatul ECL atestă într-un cadru internaţional rezultatele obţinute de o persoană care învaţă limbi străine şi care doreşte să ia parte la experienţe lingvistice şi inter-culturale diverse.

„Aceste certificate se adresează în mod special celor care doresc să îşi efectueze studiile în străinătate, celor care şi-au propus să lucreze în domeniul cercetării sau să obţină un loc de muncă în ţările din Europa sau din lume,” a declarat Nicoleta Stroie, Coordonator Departament Cursuri Corporate în cadrul Centrului de Limbi Străine A_BEST. „Certificatele ECL au valabilitate nelimitată în timp şi sunt recunoscute în întreg spaţiul european, în America Centrală şi America de Sud”, a mai precizat Nicoleta Stroie.

Certificatul ECL este util elevilor de liceu care se pregătesc pentru examenul de evaluare a competenţei lingvistice. Astfel, tinerii, care pe parcursul învăţământului preuniversitar promovează testările ECL pentru certificarea competenţelor lingvistice în limba engleză, pot obţine echivalarea rezultatelor.

La începutul lunii decembrie 2012, Centrul de Limbi Străine A_BEST organizează testări ECL în funcţie de nivelul de competenţă al fiecărui vorbitor. Astfel, testările vor avea loc pe 6 decembrie (pentru nivelul A2), 7 decembrie (nivelele B1 şi C1), respectiv 8 decembrie (nivelul B2). Înscrierile pentru sesiunea de testări ECL se fac până la data de 8 noiembrie 2012.

Pentru mai multe informaţii, puteţi telefona la 0762.274.914 sau puteţi scrie prin e-mail la office@abest.ro

Adauga un comentariu!



Alte articole pe subiecte similare

© 2024 blog.ro-en.ro