09 ian.

Absorbance – cuvântul anului 2017 pentru Omnilexica

La încheierea fiecărui an, Omnilexica alege cuvântul anului și realizează clasamentul Top 10 care are la bază folosirea unui termen sau numărul căutărilor sale. Lista dezvăluie anumiți termeni care au avut impact, într-un fel sau altul, de-a lungul anului.

Cuvântul anului pentru Omnilexica este „absorbance”, acesta aflându-se pe prima poziție în lista termenilor cel mai frecvent căutați în 2017. Cuvântul poate fi definit ca mărime a cantității de lumină sau altă radiație electromagnetică care este absorbită la trecerea printr-o substanță. Este o proprietate fizică pe care o întâlnim în multe domenii, de la medicină la chimie sau biologie etc.

Acest termen tehnic situat pe primul loc în clasament indică faptul că tehnologia a devenit parte din viața noastră. Tehnologia a adus o mulțime de schimbări fascinante în viața cotidiană, așa că nu e de mirare că oamenii caută sensul unor astfel de termeni.

Iată și resul termenilor din Top 10:

agreeableness (s.)

Asociat deseori în psihologie ca trăsătură de caracter a unui individ, dezvăluie diferențele fiecăruia dintre noi în răspunsul la cooperare și armonie. Termenul este definit ca stare de mulțumire rezultând din condiții agreabile sau dispoziție temperamentală de a fi agreabil.

Cu atâtea situații dificile, căutările acestui termen indică nivelul de conștiință al oamenilor combinat cu dorința lor de a identifica cauze posibile ale haosului din societate. Totul ține de diferențele dintre indivizi.

Însă lucrurile nu se opresc aici. Ca urmare, când oamenii ajung să înțeleagă pe deplin acest termen, își pot restructura reacțiile față de alții și față de societate în general și optează pentru coexistența în pace.

adoptive (adj.)

Majoritatea oamenilor se gândesc la sensul de bază al acestuia, care privește idea de adopție (părinți și copii). Totuși, are mai multe legături decât cele legate de bebeluși.

Se referă la orice lucru care poate fi dobândit prin liberă opțiune, de la abstract la concret, de exemplu o țară, o politică, chiar și anumite celule sau organe în medicină.

abolitionist (s., adj.)

Ideea de aboliționist duce cu gândul la perioada istorică care are legătură cu sfârșitul sclaviei. În zilele noastre are un sens mai larg, care se referă persoana ce favorizează abolirea oricărei instituții.

Intensificarea căutărilor acestui termen nu înseamnă decât un lucru – oamenii sunt interesați de lupta pentru drepturile lor și de nevoia de a aboli orice instituție pe care aceștia o simt probabil nedreaptă sau învechită.

loose (adj., adv., s., v.)

Adesea este ortografiat incorect în loc de lose. Nu e de mirare că numărul căutărilor pentru acest termen a crescut anul trecut și indică faptul că oamenii sunt mai atenți la ortografie.

accustomed (adj.)

A deveni familiarizat cu ceva prin folosire; adaptat la condițiile existente; obișnuit cu ceva. Oamenii se obișnuiesc cu multe lucruri, inclusiv cu practicile unei societăți, cu un stil de viață anumit sau cu un lucru, cu munca asiduă etc.

subsidise (v.)

A susține prin subvenții. Acest termen se utilizaează în multe domenii în prezent, de la politică la economie etc. În multe țări guvernul subvenționează activitățile pe care vrea să le promoveze de-a lungul unui an.

power hammer (s.)

Dispozitiv mecanic care servește drept ciocan de fierărie. Acesta folosește o sursă de putere nemusculară pentru a ridica ciocanul și a îl coborî cu viteză pe o piesă din metal. E asociat cu mineritul și fabricarea armelor; folosit de fierarii și toți prelucrătorii de metale.

Apare și în industria jocurilor video, fiind o armă din seria „The Star Wars Galaxies”. Datorită progresului anual din industria jocurilor și o creștere consecutivă a numărului acestora, nu e de mirare că acest termen se află pe lista din 2017.

altruistic (adj.)

Termenul are o definiție care afectează întâlnirea noastră zilnică cu alte persoane, iar căutările acestui termen arată că oamenii nu sunt străini de gradul de egoism care există în societatea noastră.

ambulation (s.)

Deși arată ca un termen sofisticat, sensul său e incredibil de simplu, și anume deplasare. Interesul pentru el ne sugerează faptul că ne îndreptăm ușor către o eră în care vom auzi mai des cuvinte lungi.

Adauga un comentariu!



Alte articole pe subiecte similare

© 2024 blog.ro-en.ro