15 mart.

2011 Shakespeare School Essay Competiton

Elevii cu vârste cuprinse între 11 şi 19 ani se mai pot înscrie doar până pe 20 martie 2011 la concursul naţional de creaţie lansat de către Shakespeare School din Bucureşti. Un eseu în limba engleză poate reprezenta biletul de intrare la una din taberele de limba engleză de două săptămâni în Marea Britanie: la Cambridge, Oxford, St. Michael’s College şi Harrow House College, în valoare de peste 1400 lire fiecare.

Temele propuse sunt un îndemn la implicare şi responsabilizare, fiind adecvate fiecărei categorii de vârstă în parte: 11-14 ani, respectiv 15-19 ani. Elevii de gimnaziu au de realizat un eseu în care, pornind de la patru imagini sugestive, să-şi imagineze o lume ideală. „Am fost atrasă din prima clipă de subiectul eseului, fiind unul ideal pentru mine. Imaginaţia mea parcă o ia razna când e vorba de lumi magice, perfecte sau orice altceva ce mă desprinde de realitate. De asemenea, premiul – şcoala de vară în Anglia – ar fi pentru mine un vis devenit realitate.”, mărturiseşte Raluca Iosif, printr-un comentariu pe blogul organizatorilor.

Pe de altă parte, liceenii au de scris despre rolul voluntariatului şi felul în care acesta poate schimba societatea. O alta concurentă, Maria Savu consideră că „voluntariatul reprezintă una dintre principalele modalităţi de a schimba societatea actuală şi de a face lumea în care trăim un loc mai bun pentru toţi. Admir foarte mult voluntarii şi munca pe care ei o depun, chiar dacă de multe ori nu sunt apreciaţi de ceilalţi la adevărata lor valoare.”

„Mă bucur de fiecare dată când văd iniţiative bune în România. Shakespeare School este, cu siguranţă, una dintre ele. Pentru cei ca mine, care iubesc limba engleză, Shakespeare School oferă posibilităţi minunate de perfecţionare în studiul acestei limbi. Aş menţiona aici prilejul pe care îl au cei care câştigă concursul de eseuri de a merge la colegii importante din Anglia şi de a învăţa engleza chiar la ea acasă. Tare mi-aş dori să fiu şi eu printre ei!”, spune Andra Isail, o adolescentă din Craiova.

Concursul naţional de creaţie în limba engleză „2011 Shakespeare School Essay Competiton” este organizat sub egida Anului European al Voluntariatului şi se află la cea de a treia ediţie. Potrivit directorului Shakespeare School, Adriana Alionte: „Concursul de eseuri doreşte să aprindă şi anul acesta în tinerii participanţi scânteia inovaţiei, a creativităţii şi dorim să trezim în ei dorinţa de a-şi face ideile auzite… în limba lui Shakespeare! Concurenţii îşi descoperă talentul pentru scris, pasiunea pentru limba engleză, pot cunoaşte apreciere pe plan naţional şi se pot diferenţia faţă de ceilalţi elevi de vârstă lor, ieşind astfel din mulţime!”

Termenul limită de intrare în concurs este 20 martie 2011, iar înscrierea e gratuită şi se realizează exclusiv pe pagina oficială a competiţiei: www.shakespeare-school.ro/concurs, prin completarea unui formular online şi introducerea eseului la rubrica corespunzătoare.

3 comentarii la “2011 Shakespeare School Essay Competiton”

  1. 1
    Tomuţa Dan Claudiu spune:

    Shakespeare School can give you the opportunity to express yourself about how useful we can be for this planet and you can win a prize.

  2. 2
    blog.ro-en.ro » Blog Archive » Peste 5000 de participanţi la Shakespeare School Essay Competition spune:

    […] de-a treia ediţie a concursului naţional de creaţie în limba engleză “Shakespeare School Essay Competition” a luat sfârşit. Succesul acesteia se reflectă în numărul foarte mare de participanţi, […]

  3. 3
    blog.ro-en.ro » Blog Archive » Premiile concursului Shakespeare School Essay Competition 2011 spune:

    […] în limba engleză din totalul celor peste 5100 trimise în cadrul concursului de creaţie “2011 Shakespeare School Essay Competition“, organizat pe două categorii de vârstă: 11-14 ani, respectiv 15-19 […]

Adauga un comentariu!



Alte articole pe subiecte similare

© 2024 blog.ro-en.ro