13 oct.

10 ani de limba română la Veneţia

Odată cu începerea anului universitar la Universitatea Ca’ Foscari, la Institutul Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia au fost reluate cursurile de limba, literatura şi cultura română.

Cursurile sunt adresate studenţilor italieni care doresc să includă limba română în planul lor universitar de studii ca prima, a doua sau a treia limbă străină şi se desfăşoară în conformitate cu prevederile Convenţiei încheiate între Institutul Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia şi prestigioasa instituţie de învăţământ superior veneţiană.

Pe lângă însuşirea lexicului şi a noţiunilor fundamentale de gramatică, studenţii sunt familiarizaţi cu principalele momente ale istoriei şi culturii române şi sunt introduşi în universul poeziei şi prozei româneşti prin studierea, în limba originală, a unor fragmente din operele marilor scriitori români.

Cursurile de limba şi literatura română sunt susţinute de asist. drd. Corina Gabriela Badelita, iar cursurile de cultura română de drd. Cristian Alexandru Damian.

Totodată, au fost reluate şi cursurile gratuite de limba italiană, organizate de Institutul Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia sub genericul „Italiano a nostra portata” („Italiana la îndemână noastră”). Cursurile se adresează românilor rezidenţi în Regiunea Veneto, doritori să-şi însuşească cunoştinţe de limba şi cultura italiană, adaptate contextelor socio-lingvistice de zi cu zi. Cursurile au fost luate în evidenţa Primăriei din Veneţia, fiind promovate şi pe pagina web a acesteia.

Adauga un comentariu!



Alte articole pe subiecte similare

© 2024 blog.ro-en.ro